Un consilier local al PNL Iaşi adresează o scrisoare deschisă conducerii partidului, în care întreabă cum va explica electoratului liberal venirea primarului Mihai Chirica în PNL, în condiţiile în care edilul a blocat timp de patru ani orice iniţiativă a liberalilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul PNL Iaşi Etienne Ignat afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată şefilor liberali, că la Iaşi şi-a câştigat dreptul la democraţie în instanţă, după ce mai multe proiecte iniţiate de PNL nu au fost puse pe ordinea de zi a Consiliului Local.

“Domnule preşedinte, Ludovic Orban, la Iaşi, mi-am câştigat dreptul la democraţie în instanţă. Timp de aproape patru ani, primarul Mihai Chirica ne-a blocat dreptul la orice iniţiativă în Consiliul Local, într-un mod total nedemocratic. În 2017, împreună cu Razvan Timofciuc am deschis un proces (dosarul 10183/99/2017), care a fost finalizat în 2019, printr-o hotărâre definitivă. Primarul a fost obligat să pună proiectele depuse de consilierii PNL pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, şi, iată că în şedinţa ordinară convocată vineri şi după ani de muncă asiduă, proiectele liberale se găsesc pe ordinea de zi. Din păcate, ele nu se regăsesc prin respectarea legii, ci prin decizii ale instanţei. Dincolo de conţinutul proiectelor, important este ca am creat un precedent în favoarea DEMOCRAŢIEI, nu doar în Iaşi, ci în România“, afirmă consilierul local PNL, Etienne Ignat.

El susţine că este mâhnit profund de faptul că se discută de venirea lui Mihai Chirica în PNL şi se întreabă cum va putea explica electoratului PNL, că “un primar care a făcut abuz de putere, care nu a respectat legea, ar putea fi un posibil coleg de partid“.

“Auzim în fiecare zi în mesajele date de către liderii partidului, că PSD blochează în parlament propunerile legislative iniţiate de PNL. Va întreb domnule preşedinte, cu ce e diferit primarul de la Iaşi, Mihai Chirica, candidat PSD la primărie în 2016 şi susţinut de PSD din pixul lui Dragnea faţa de comportamentul toxic pe care îl tot blamăm? Unde s-a mai pomenit ca aleşii locali să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a-şi exercita mandatul?“, îl întreabă consilierul Etienne Ignat pe liderul PNL, Ludovic Orban.

El adaugă că prin faptul că nu susţine aducerea primarului PSD Mihai Chirica în PNL, a ajuns sa fie “o paria“ în propria filiala, pentru că a făcut “opoziţie pe bune“.

“Nu putem scăpa de PSD prin aducerea lor în PNL. Eu vreau, şi îmi doresc extrem de mult să scăpam de PSD prin dezbatere, iniţiative şi proiecte. Pentru mine asta e spiritul liberal!“, afirmă consilierul PNL Etienne Ignat în aceeaşi scrisoare deschisă.

Reprezentantul PNL Iaşi îi interpelează şi pe alţi lideri liberali în aceeaşi scrisoare deschisă.

“Domnule Rareş Bogdan, în democraţie hoţii stau la puşcărie. Însă, cei care nu respectă dreptul fundamental al unui consilier local conferit prin lege si care este trimis de ieşeni sa le reprezinte viziunea, în baza unui program politic unde ar trebui să stea? În PNL? Doamna Raluca Turcan, sunteţi un vechi parlamentar, un om deosebit cu rezultate extraordinare la Sibiu. Cum vă simţiţi când ele sunt blocate de PSD ani întregi? Cum ne vom simţi noi în PNL dacă vom încuraja o astfel de practică a unui primar certat cu legea? Domnule Robert Sighiartău, o ţară întreagă s-a uitat la dumneavostră când aţi reuşit mărirea alocaţiilor şi la modul extraordinar de a vă lupta cu PSD. Deşi aţi venit cu o măsură extrem de necesară, PSD a depus toate eforturile să vă blocheze. Cum aş putea să-l susţin în partid pe Mihai Chirica când el se comporta exact ca un pesedist ce este? Cum?“, întreabă consilierul liberal de Iaşi.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a devenit opozantul lui Liviu Dragnea şi al PSD după adoptaeea ordonanţei 13 şi că nu mai are nicio legătură cu social-democraţii de trei ani.

“Domnul Chirica în momentul în care Guvernul PSD a adoptat Ordonanţa 13 a devenit opozantul lui Dragnea şi al PSD. Guvernul PSD, când a făcut şedinţa de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iaşi, a făcut-o la Piatra Neamţ numai ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberaţiei numită Ordonanţa 13. Domnul Chirica nu are nicio legătură cu PSD de trei ani, dacă nu şi mai mult”, a afirmat Orban. 

El a explicat apoi că în prezent are loc o procedură în interiorul partidului pentru evaluarea celor care vor candida pentru municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, urmând ca aceştia să fie stabiliţi de organizaţiile judeţene până pe data de 1 martie.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.