Consilierul judeţean PSD Iaşi Lăcramioara Ursu a fost trimisă in judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzată că şi-ar fi falsificat diploma de bacalaureat pentru a se angaja la Consiliul Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lăcrămioara Ursu este acuzată de înşelăciune, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.  

Ursu, în prezent consilier judeţean PSD, a fost angajată, în perioada 2016 – 2020, pe un post de consilier personal la cabinetul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, ea prezentând la momentul angajării o diplomă falsă de bacalaureat. 

Potrivit presei locale, în anul 2019, Lăcrămioara Ursu, în vârstă de 47 de ani, ar fi rămas repetentă în clasa a XI-a la un colegiu tehnic din municipiul Iaşi. Ea se înscrisese la această unitate de învăţământ pentru a finaliza liceul, după ce a renunţat la studii la finalul clasei a noua. 

Conducerea PSD Iaşi a anunţat, marţi, că situaţia consilierului judeţean Lăcrămioara Ursu va fi analizată în cadrul Comisiei de Etică şi Disciplină a organizaţiei. 

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că Ursu a devenit membru al partidului în urma recomandărilor primite din partea Asociaţiei Partidul Romilor Pro-Europa. 

”Doamna Lăcrămioara Ursu a fost cooptată în echipa noastră urmare a unor recomandări primite din partea Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, având ca principal obiectiv gestionarea problemelor cu privire la minoritatea romă din judeţul Iaşi. Sper ca lucrurile sesizate de presă şi cele legate de trimiterea în judecată să nu fie adevărate. De aceea îi recomand să clarifice cât mai curând aceste lucruri atât la nivelul organizaţiei judeţene de partid, cât şi pentru opinia publică. Am dispus ca această situaţie să fie analizată urgent, conform statutului, în Comisia de etică şi disciplină", a  declarat şeful PSD Iaşi, Maricel Popa. 

El a precizat că dacă filiala PSD Iaşi a fost păcălită, atunci va propune excluderea din partid a consilierului judeţean Lăcrămioara Ursu. 

"PSD Iaşi a arătat în ultimul timp o altă faţă, suntem într-un proces de reformă apreciat de ieşeni şi nu aş vrea să dăm apă la moară celor care ne contestă. Nu voi face alte comentarii, însă dacă am fost păcaliţi, voi fi unul dintre susţinătorii excluderii actualului consilier judeţean din partid. Mergem înainte cu oameni competenţi, care nu au nevoie de niciun fel de tertipuri pentru a obţine accesul în funcţii publice", a declarat senatorul Maricel Popa, liderul social-democraţilor ieşeni. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.