Iulian Dumitrescu, preşedinte al PNL Prahova, susţinător al lui Florin Cîţu, reclamă că lideri recunoscuţi ai PNL la nivel naţional renunţat la funcţiile de conducere din partid la scurt timp după ce Ludovic Orban a fost ales preşedinte al formaţiunii, în anul 2017. El dă exemplul lui Ilie Bolojan sau al lui Mircea Hava, dar şi propriul exemplu, susţinând că a fost „tras pe linie moartă”. Dumitrescu susţine încă să Ludovic Orban nu este „deloc” altruist şi că acesta nu ar renunţa niciodată la o candidatură a sa la preşedinţia României, indiferent de cota pe care ar avea-o înainte de scrutinul din 2024. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, le-a cerut susţinătorilor lui Ludovic Orban să nu mai solicite demisia primului ministru, la congresul PNL. „Vă rog din suflet, încetaţi! Demisia nu se strigă în această sală, că e guvernul nostru”, le-a transmis Bogdan delegaţilor. Emil Boc afirmă, în discursul de la congresul PNL, că la negocierile politice de la formarea coaliţiei de guvernare, „raportul dintre preşedintele PNL şi partid a fost 1 la 0”, el arătând că liderul PNL a obţinut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor iar partidul nu a obţinut niciun minister „de forţă”. „Da, iubim PNL-ul dar în punem pe el în primul rând şi nu funcţia noastră de la Camera Deputaţilor”, a argumentat Boc, care îl susţine pe Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Boc: La negocierile politice „raportul dintre preşedintele PNL şi partid a fost 1 la 0”: Orban a obţinut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar partidul nu a obţinut niciun minister „de forţă”
Emil Boc, un alt susţinător al lui Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL, a făcut şi el referire la campania internă, în care spune că „s-a depăşit de multe ori limita unei dezbateri, dar trecutul nu îl putem schimba, viitorul este aici”. 
El i-a mulţumit lui Ludovic Orban pentru activitatea depusă ca preşedinte al PNL. 
„Nu am fost de acord cu afirmaţia domnului preşedinte Orban, care a spus: «Dacă eu nu sunt bun, nici voi nu sunteţi buni». Nu există aşa ceva în democraţie totdeauna este cineva care poate duce partidul la nivelul următor. Rezultatele de la ultimele alegeri, din nefericire, ne-au confirmat că doar atât poate domnul preşedinte Orban. Avem nevoie să ducem şi partidul, şi ţara la nivelul următor de victorii politice, iar acest lucru îl poate realiza Florin Cîţu împreună cu PNL şi în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis. (..) Noi nu suntem partid de locul doi pe scena politică românească!”, a afirmat Emil Boc în discursul ţinut la congresul PNL.
Boc a reclamat că partidul nu se ”poate conduce cu incantaţii şi lozinci”, acuzând că la negocierile politice „raportul dintre preşedintele PNL şi partid a fost 1 la 0”, el arătând că liderul PNL a obţinut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar partidul nu a obţinut niciun minister „de forţă”.
„Da, ne trebuie lozinci, dar ne trebuie şi rezultate. Da, iubim PNL-ul dar în punem pe el în primul rând şi nu funcţia noastră de la Camera Deputaţilor. Asta înseamnă să fii cu adevărat liberal, asta înseamnă să fii cu adevărat preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a conchis Boc.
Rareş Bogdan: Vă rog din suflet, încetaţi! Demisia nu se strigă în această sală, că e guvernul nostru!
 
Rareş  Bogdan a afirmat, în discursul de susţinere a moţiunii „România liberală”, că „de luni mergem în unitate totală”. El s-a adresat susţinătorilor lui Ludovic Orban, care au huiduit în timpul discursurilor susţinătorilor lui Florin Cîţu şi au cerut, în timpul congresului, demisia premierului. 
„Adversarii, duşmanii, sunt în afara ţării, nu aici. Unitate! (...) Nu cred că cinci judeţe puteţi să încercaţi să rechiziţionaţi o sală, bazându-vă pe bunul simţ al celorlalţi. (...) Dragii mei, România se schimbă şi România trebuie guvernată coerent. Vă rog din suflet, încetaţi! Demisia nu se strigă în această sală, că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-işti, PSD-iştii sunt duşmanii noştri. Noi ne susţinem Guvernul”, a spus Rareş Bogdan printre huiduieli şi fluierături.
Iulian Dumitrescu: Lui Orban îi lipseşte altruismul
„Are Ludovic Orban defecte? Am fost lângă el, le-am văzut de-a lungul anilor”, a afirmat liderul PNL Prahova în discursul rostit la Congresul PNL, în calitate de susţinător al lui Florin Cîţu.
Dumitrescu susţine că există o „calitate esenţială” pe care viitorul preşedinte  al PNL trebuie să o aibă şi aceea este altruismul. 
„Pentru că nu are această calitate, Ludovic  Orban nu ar renunţa niciodată la candidatura la preşedinţia României dacă ar fi ales preşedinte al PNL indiferent de cota lui în sondaje, indiferent dacă altcineva ar avea mai multe şanse decât el, indiferent de daunele pe care le-ar produce PNL, conform, citez, ”Eu sunt trecut, prezent şi viitor”, ei bine, Florin Cîţu sunt sigur că nu ar candida dacă ar fi altcineva mai bine plasat”, a spus Dumitrescu.
Acesta a reclamat că lideri precum Ilie Bolojan, Mircea Hava s-au retras din conducerea PNL sub şefia lui Orban, dând şi propriul exemplu: „Şi eu, prim-vicepreşedinte în echipa Orban în 2017 am fost trecut destul de repede pe linie moartă” şi adăugând: „Aşa este Ludovic, din păcate”.
„Am trăit multe împreună în ultimii patru ani de zile. Am condus ţara noi, liberalii, fie cu Ludovic  Orban premier, fie cu Florin Cîţu premier într-o perioadă extrem de grea pentru români. (...) Alegerile din PNL nu sunt însă despre faptele noastre din ultimii patru ani, ele sunt despre viitor, despre cum vom guverna România, ele sunt despre 2024, cel mai important an electoral de până acum”.
Dan Vîlceanu: Ludovic Orban a „ridicat un zid” în PNL
Dan Vâlceanu, un alt susţinător al premierul pentru preşedinţia PNL, l-a acuzat pe Ludovic Orban că a „ridicat un zid” în PNL şi i-a cerut acestuia să îl „dărâme”, el cerând susţinătorilor lui Florin Cîţu să nu strige şi să se comporte civilizat. 
Gheorghe Flutur: Anul trecut,  românii pentru asta ne-au votat, nu pentru acest spectacol jalnic al democraţiei care e la Romexpo
Gheorghe Flutur, alt susţinător al lui Cîţu, a cerut colegilor săi „o amnistie a supărărilor şi a vorbelor grele” după acest Congres şi unitate împotriva PSD şi acelor care critică PNL. 
Flutur a pledat pentru unitate în coaliţie „pentru că anul trecut românii pentru asta ne-au votat, nu pentru acest spectacol jalnic al democraţiei care e la Romexpo” 
„Dar la Romexpo nu trebuie să ne expunem duşmăniile, ci ideile, dragi prieteni liberali!”, a adăugat Gheorghe Flutur.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.