Partidul Mişcarea Populară a anunţat, miercuri seară, că va organiza un Congres în 19 februarie, pentru alegerea unei noi conduceri naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezenţa a 46 de lideri din 69, şi a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naţionale", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de PMP.

La Congres, procedura de vot se va desfăşura online.

"În pofida faptului că România şi românii se confruntă cu o serie de probleme extrem de serioase în acest moment, probleme care ar trebui să preocupe agenda publică a politicului întru-totul, în continuare observ că apar declaraţii şi zvonuri despre cum PMP urmează sau nu să fie absorbit de alte partide politice. Un subiect de importanţă redusă, de altfel, pentru românii preocupaţi de creşterile exagerate de preţuri, de spitalele pline de bolnavi, de lipsa căldurii şi a apei calde din locuinţe şi câte şi mai câte alte probleme, cu adevărat serioase, care ar trebui să preocupe clasa politică în mod primordial", a scris, miercuri, pe Facebook, liderul PMP, Cristian Diaconescu.

El a făcut precizări privind poziţia sa în ceea ce priveşte acest subiect:

"1. Cât timp voi fi Preşedintele PMP, nu voi permite ca ambiţiile individuale ale câtorva să predomine interesului colectiv al PMP;

2. PMP are o şansă reală ca prin unitate şi păstrarea unei “coloane vertebrale” să devină o alternativă viabilă pentru electoratul de dreapta;

3. PMP are strategia sa proprie, nu copiază acţiunile altor partide, nu face alianţe “de frică” sau parteneriate conjuncturale în funcţie de “cum bate vântul” guvernării;

4. Oricine nu reuşeşte să accepte său să înţeleagă poziţionarea actuală a conducerii PMP este invitat să îşi dezvolte propria cale, în afara structurii de partid".

Fostul ministru Cristian Diaconescu a fost ales, în 7 martie 2021, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată atunci de către 550 dintre cei 561 de delegaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.