Comitetul Politic al USR se întruneşte miercuri, de la ora 19.30, iar separat are loc şi Consiliul Politic al PLUS la care vor fi discuţii despre mandatul ne negociere în perioada următoare, au precizat surse politice pentru News.ro. Varianta pe care o susţin cele două formaşiuni este cea cu Florin Cîţu premier şi preşedinţia Senatului pentru PNL, Dan Barna urmând să fie preşedinte la Cameră. Şedinţele vin după ce negocierile cu celelalte partide s-au blocat, din cauza dezacordurilor între PNL şi Alianţa USR-PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Surse din cele două partide afirmă că varianta susţinută de alianţă este ca Florin Cîţu să fie premier, iar PNL să preia şi preşedinţia Senatului, cea a Camerei urmând să-i revină lui Dan Barna.

ŞTIREA INIŢIALĂ -  Alianţa USR-PLUS a transmis că un eventual guvern condus de Ludovic Orban, „având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR-PLUS”, nu răspunde aşteptărilor electoratului care îşi doreşte un nou început şi o guvernare cu un mandat reformist.

Anterior, Dan Barna anunţase, într-o declaraţie de presă, că propune liderilor PNL, USR-PLUS şi UDMR să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să preia şefia Camerei Deputaţilor. El a fost criticat de ceilalţi lideri pentru ieşirea publică înainte de a exista un consens decis în negocierile celor trei formaţiuni.

Deşi Alianţa a precizat că nu ar fi de acord cu un nou Guvern Orban, în Biroul Politic Naţional al PNL de miercuri după-amiază au fost validate, cu unanimitate voturi, ambele variante de negociere cu celelate partide şi anume cea ca Ludovic Orban să fie premier, iar Florin Cîţu să preia şefia Senatului şi a doua ca Florin Cîţu să fie prim-ministru, iar Ludovic Orban să aibă şefia Camerei Deputaţilor, au declarat surse politice, pentru News.ro.

În prima variantă ar însemna ca şefia Camerei Deputaţilor să meargă la USR-PLUS, însă Alianţa deja a spus că nu ar vrea ca Orban să fie din nou premier. În cea dea doua variantă, Orban ar fi la şefia Camerei, funcţie dorită şi de Dan Barna.

La consultările de luni de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis USR-PLUS a înaintat propunerea ca Dacian Cioloş să fie premier, PNL l-a susţinut pe Florin Cîţu, iar Kelemen Hunor nu a făcut o propunere, deşi a precizat că UDMR are 2-3 persoane capabile să fie în funcţia de prim-ministru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.