Conducerea Senatului se reuneşte, vineri, de la ora 13.00, pentru a analiza cererea DNA de ridicare a imunităţii lui lui Florin Cîţu, în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie. Biroul Permanent va avea loc începand cu ora 13.00 şi va fi organizat în format hibrid, fiind condus de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se află la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Permanent al Senatului urmează să trimită cererea DNA la comisia juridică din Senat, pentru analiză. Ulterior se stabileşte calendarul dezbaterii şi votului cererii DNA, în plenul Senatului.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi seară, că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator.

De altfel, Ciucă a spus că a avut o discuţie cu Cîţu, care i-a spus că va demisiona din grupul senatorilor PNL, urmând a rămâne senator neafiliat din punct de vedere politic.

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.