Consiliul Politic Naţional al PSD a validat miercuri lista candidaţilor la alegerile parlamentare, în Tulcea, au declarat surse din partid, pentru News.ro. Lista propusă de organizaţia din Tulcea este deschisă la Senat de Eugen Teodorovici, iar la Camera Deputaţilor este pe primul loc Mirela Furtună. Locul lui Teodorovici este unul eligibil, au precizat sursele citate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia PSD Tulcea a validat luni, prin vot secret, ca Eugen Teodorovici să deschidă lista la Senat, iar deputata Mirela Furtună să fie pe primul loc la Camera Deputaţilor. Poziţia lui Eugen Teodorovici este una eligibilă.

Fostul ministru de Finanţe a fost contracandidatul lui Marcel Ciolacu la şefia PSD, la Congresul din 22 august al formaţiunii. 

Anterior Congresului, Tribunalul Bucureşti respinsese solicitarea Eugen Teodorovici de a fi amânat evenimentul din 22 august, până când se rezolvă litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formaţiunii. Senatorul social-democrat poate face apel în termen de cinci zile de la pronunţarea instanţei.

Pe 19 august, Eugen Teodorovici a trimis o adresă către Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care explică faptul că a fost aleasă o conducere legitimă a partidului în Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dăncilă - preşedinte, Eugen Teodorovici - preşedinte executiv şi Mihai Fifor - secretar general.

Acesta a mai precizat că Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, însă el rămâne în continuare preşedinte executiv al PSD.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.