Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins, marţi, solicitarea PNL ca premierul Sorin Grindeanu să vorbească în plenul forului pe 6 iunie pe tema Legea salarizării, motivând că proiectul nu are încă o formă finală, dar şi că, potrivit algoritmului, UDMR are dreptul de a propune o temă, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran (PSD).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost primită solicitarea grupului parlamentar PNL pentru a-l invita pe Sorin Grindeanu la «Ora Guvernului» pe tema sustenabilităţii financiare a implementării Legii salarizării. În urma dezbaterilor şi votului din Biroul Permanent, această solicitare a fost respinsă", a spus Ioana Bran.

Ea a afirmat că, în urma dezbaterilor "ample", UDMR a motivat decizia prin faptul că, potrivit cutumei, la ”Ora Guvernului” din 6 iunie grupul lor ar trebui să propună tema dezbaterii, fiind avansată o astfel de temă încă de acum două luni. La următoarea şedinţă a Biroului Permanent se va stabili cine şi când va vorbi în plen la solicitarea UDMR.

Alte motive invocate pentru refuz au fost referitoare la Legea salarizării, care încă nu are o formă finală, deci nu se poate vorbi despre sustenabilitatea ei încă.

Conducerea Camerei Deputaţilor a respins, în două rânduri, şi solicitarea PNL ca la ”Ora Guvernului” să vină ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, pentru a vorbi despre Legea salarizării, invocându-se faptul că proiectul nu are o formă finală, iar cea care ar trebui să se pronunţe asupra Legii este ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.