Comisiile de politică externă şi cele pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil mai multe persoane propuse pentru funcţii de ambasadori ai României în diferite state, printre care se numără şi fostul ambasador la Londra Dan Mihalache, propus pentru Cipru, fostul ambasador în Olanda Ioana Brânduşa Predescu, propusă acum pentru Sofia, precum şi ambasadorul nominalizat pentru Federaţia Rusă, Cristian Istrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Miercuri, 6 ianuarie a.c., Comisiile reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor au audiat candidaţii propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate. Şedinţa de audieri a fost condusă de senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat.

Persoanele audiate sunt: Nineta Bărbulescu, desemnată pentru Malaezia, Brunei Darussalam; Dan Adrian Bălănescu, desemnat pentru Republica Indonezia, Republica Democrată a Timorului de Est; Dan Sorin Mihalache, desemnat pentru Republica Cipru; Brânduşa Ioana Predescu, desemnată pentru Republica Bulgaria;  Laura Daniela Popescu, desemnată pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord; Daniela Mariana Ţane Sezonov, desemnată pentru India, Republica Maldivelor, Republica Populară Bangladesh, Republica Federală Democratică Nepal; Cristian Istrate, desemnat pentru Federaţia Rusă; Răzvan Rotundu, desemnat pentru Georgia şi Bogdan Mănoiu, desemnat pentru Canada.

Cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat avizul favorabil, în unanimitate, pentru cei nouă ambasadori propuşi. Audierile s-au desfăşurat în cadrul unei proceduri mixte, în format virtual şi cu o prezenţă fizică restrânsă, la sediul Senatului”, arată un comunicat de presă publicat joi pe site-ul Senatului. 

Ambasadorii sunt numiţi prin decret semnat de către preşedintele României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.