Comisiile pentru buget ale Camerei şi Senatului încep joi, de la ora 14.00, dezbaterile generale cu privire la proiectul legii bugetului de stat şi proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru acest an. Lucările în comisii sunt programate să aibă loc până sâmbătă, ora 14.00, iar termenul pentru depunerea rapoartelor este luni, 1 martie, ora 10.00, iar de la ora 16.00 va fi plen reunit al Parlamentului pentru dezbaterea celor două iniţiative legislative. Votul final în plenul comun al Camerei şi Senatului reste programat marţi, 2 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi au loc:

- Centralizarea şi gruparea amendamentelor la comisii pe ordonatori principali de credite;

- Şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021;

- Şedinţe comune ale Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci pentru dezbateri generale asupra proiectului legii bugetului de stat şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

De asemenea, tot de joi după-amiază ora 16.00 şi până sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 14.00 au loc:

- Şedinţe comune ale comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite pentru elaborarea rapoartelor asupra proiectului legii bugetului de stat şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Termenul pentru depunerea rapoartelor este  luni, 1 martie 2021, ora 10.00.

Conform calendarului aprobat în Birourile permanente reunite ale Parlamentului, luni dimineaţă vor fi depuse rapoartele comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu privire la proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.
Tot luni, 1 martie, de la ora 14.00  va avea loc şedinţa birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru stabilirea timpilor de dezbatere în plen.

De la ora 16.00, luni, va fi plenul comun al Camerei şi Senatului pentru dezbaterea şi adoptarea celor două proiecte, iar votul final va fi dat într-un plen reunit programat marţi. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că amendamentele opoziţiei la legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi respinse, iar partidele care formează coaliţia de guvernare au stabilit să nu depună amendamente şi să voteze cele două proiecte în forma adoptată de către Guvern şi transmisă Parlamentului.

„Ştiţi foarte bine că decizia la nivelul coaliţiei este aceea de susţine adoptarea celor două proiect, legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma adoptată de Guvern şi transmisă spre dezbatere Parlamentului. Suntem într-un an dificil, sunt foarte multe rigori în ceea ce priveşte bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe care trebuie să le respectăm. De asemenea, trebuie să ţinem cont şi să respectăm toate înţelegerile pe care le-am avut cu partenerii noştri de la nivelul Uniunii Europene. Ca atare, noi vom susţine atât legea bugetului de stat, cât şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma în care au fost transmise spre dezbatere Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament cum vor fi dezbătute amendamentele opoziţiei.

Chestionat despre decizila luată la nivelul coaliţiei de a nu fi depuse amendamente şi ce ar risca un parlamentar PNL care depune amendamente, liderul liberalilor a răspuns: „Nu vom susţine aceste amendamente”.

„Ca să poată fi susţinute anumite amendamente, e nevoie de susţinerea din partea tuturor formaţiunilor politice care formează coaliţia de guvernare. Decizia este de a susţine legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma în care a fost adoptată de Guvern. Au existat dezbateri asupra celor două proiecte de lege, a existat posibilitatea de a se formula propuneri de îmbunătăţire din partea coaliţiei şi s-a ajuns la această formă pe care noi o susţinem. Altfel există riscul, ştiţi cum e, la dezbaterea legii bugetului de stat trebuie să fii foarte atent ca să nu se rupă echilibrul, într-un moment sau altul. Este dezbatere generală, fiecare poate să prezinte puncte de vedere, să prezinte amendamente, dar decizia majorităţii parlamentare e de a adopta bugetul în forma aprobată de Guvern”, a completat Orban.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.