Conducerea Parlamentului a transmis, luni, către Comisiile juridice reunite cererea PNL de revocare a Avocatului Poporului, acestea urmând să elaboreze până pe 28 februarie un raport. PMP acuză că social-democraţii "trag de timp" şi refuză dezbaterea în regim mai rapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se trage de timp. Am solicitat ca într-o săptămână să fie prezentat raportul în ceea ce priveşte revocarea domnului Ciorbea din funcţie. Din păcate, PSD trage de timp. A decis ca abia după 28 februarie să discute acest subiect. Regretăm că nici la această oră PSD şi coaliţia majoritară nu înţeleg ce aşteaptă cetăţenii de la politicieni", a spus deputatul PMP Eugen Tomac, la finalul şedinţei Birourilor Permanente Reunite.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat că raportul va fi prezentat până la finalul lunii februarie.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

"Conform Regulamentului, cererea a fost trimisă Comisiilor juridice, care vor înainta până pe data de 28 februarie raportul comun, urmând ca în funcţie de raportul comun să decidem mai departe", a spus el.

Întrebat despre criticile opoziţiei, Tăriceanu a afirmat că Parlamentul este ocupat, fiind nevoie de discutarea rapidă a OUG 14, privind revocarea Ordonanţei 13, precum şi oferirea de avize asupra unor alte probleme.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Parlament, că liberalii au depus solicitare oficială în Birourile Permanente reunite pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, în condiţiile în care instituţia a preferat „să se comporte" ca şi cum ar fi "în subordinea PSD”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.