Camera Deputaţilor şi Senatul a decis marţi înfiinţarea a două comisii parlamentare de anchetă vizând eventualele nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules sparanghel şi achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înfiinţarea Comisiei de anchetă referitoare la sezonierii români a fost decisă cu 223 de voturi "pentru", 74 "împotrivă" şi 40 de abţineri.

Comisia vrea să verifice atât legalitatea deplasării a mii de  români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, din localităţile de origine, unele în carantină, către Aeroportul Cluj Napoca, precum şi implicarea în această operaţiune a preşedintelui, premierului, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Afacerilor Externe, ministrului Apărării Naţionale şi ministrului Muncii şi Protecţiei sociale.

Comisia trebuie să elaboreze un raport în termen de 30 de zile.

În ceea ce priveşte achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă, constituirea comisiei de amchetă a fost aprobată cu 337 voturi "pentru", fiind înregistrate şi 3 abţineri.

Comisia îşi propune analiza fundamentării şi eficienţei măsurilor de informare, verificare şi monitorizare epidemiologică a cetăţenilor români care s-au întors în România din zonele de risc de la declanşarea epidemiei de coronavirus, verificarea achiziţiilor de materiale sanitare, medicamente şi alte produse folosite pentru limitarea răspândirii virusului, precum şi la diagnosticarea şi tratarea persoanelor susceptibil a fi infectate, verificarea situaţiei din zonele considerate focar de COVID-19.

Preşedinţia comisiei va fi deţinută de PSD.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.