Comisia pentru Drepturile Omului a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil propunerea UDMR privind folosirea limbilor minorităţilor naţionale în instituţiile sanitare şi a personalului de specialitate de asistenţă medicală din unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii acestor minorităţi naţionale fie au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, fie numărul lor este de cel puţin 5.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul UDMR Benko Erika a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că un amendament privind reforma în domeniul sănătăţii a primit aviz favorabil în Comisia pentru Drepturile Omului, Minorităţi şi Culte, parlamentarii care au votat în favoarea acestuia fiind cei ai minorităţilor naţionale şi ai PSD.

Acest amendament prevede "încadrarea în unităţile sanitare şi a personalului de specialitate de asistenţă medicală cunoscător al limbii minorităţilor naţionale în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii minorităţilor naţionale fie au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, fie numărul lor este de cel puţin 5.000".

'În Comisia pentru drepturile omului, minorităţi şi culte a trecut o iniţiativă importantă a UDMR privind folosirea limbii materne în instituţiile de sănătate şi anumite instituţii de asistenţă socială, cum ar fi căminele de bătrâni. Noi ne-am bucurat foarte mult că a trecut, PSD a votat alături de noi, la fel şi minorităţile naţionale", a declarat Benko Erika.

Amendamentul la Legea asistenţei sociale 292/2011 şi Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.a fost inţiat de către UDMR, fiind prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Covasna, de către deputaţii covăsneni Benko Erika (UDMR) şi Kulcsar Terza Jozsef (lider PCM Covasna), membri ai Comisiei pentru Drepturile Omului, Minorităţi şi Culte.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare, UDMR a avut, printe temele abordate, şi cea privind folosirea limbilor minorăţilor naţionale în unităţi sanitare.şi în anumite instituţii de asistenţă socială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.