Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca legea privind insolvenţa persoanelor fizice să intre în vigoare la 30 septembrie, nu 31 decembrie, aşa cum a hotărât Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această lege a fost publicată în Monitorul Oficial în 26 iunie 2015. Este o critică adresată şi fostului Guvern şi prezentului Guvern. O lege de o asemenea importanţă cum este legea insolvenţei persoanelor fizice (...) aţi lăsat-o fără urmări juridice, ca urmare a faptului că din punct de vedere administrativ lucrurile stau cum stau. Propunerea mea este să rămânem cu 30 septembrie 2016", a spus deputatul PNL Ioan Cupşa. 

Modificarea legislativă urmează să fie trimisă plenului Camerei Deputaţilor spre vot.

Legea privind insolvenţa persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015,  iar în luna decembrie Guvernul a decis prorogarea cu un an a aplicării Legii privind insolvenţa persoanelor fizice.

Potrivit proiectului,  românii care au datorii vor avea posibilitatea să-şi declare falimentul personal. Aceştia vor beneficia de două proceduri: una administrativă, care prevede că, în faţa unei comisii de insolvenţă, îşi vor putea face un plan de reeşalonare a datoriilor pe 5 ani, şi o procedură de lichidare în faţa instanţelor de judecată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.