Deputatul PNL Cristian Băcanu a anunţat că joi comisia juridică a Camerei a adoptat un raport de admitere la propunerea legislativă pe care a iniţiat-o şi prin care completurile de judecată a cauzelor de apel să fie formate din doi, nu trei judecători. Raportul urmează să primească votul plenului Camerei, în calitate de prim for sesizat, decizional pe proiectul de lege fiind Senatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru mine, ca iniţiator, este o bucurie să anunţ că astăzi (joi - n.r.) a fost aprobat, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind revenirea la 2 judecători în completurile cauzelor de apel. Se îndreaptă o procedură stâmbată de PSDragnea în tentativa sa de aservire a justiţiei şi se rezolvă o parte din problemele de organizare şi funcţionare a sistemului judiciar. Amintesc că PSD modificase legea, prevăzând 3 judecători în loc de 2 (cum au fost mereu în sistemul judiciar românesc). Această modificare, împreună cu lipsa acută de judecători, ar fi condus la o blocare a instanţelor”, a scris Cristian Băcanu joi pe Facebook. 
 
Pe 8 ianuarie, Cristian Băcanu anunţa depunerea proiectului de lege şi preciza că această propunere legislativă vine să repare legile justiţiei care au fost modificate în perioada când PSD era condus de Liviu Dragnea. Proiectul a primit aviz favorabil de la CSM şi este susţinut de Guvern şi de Consiliul Legislativ. 

Conform propunerii legislative care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, actul normativ urmează să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2022, iar recursurile sunt judecate în completuri de trei judecători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.