Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape ultimele evoluţii în contextul procesului de selecţie a procurorului-şef european şi consideră că este esenţial ca toţi candidaţii promovaţi de o comisie de selecţie independentă să fie trataţi corect, a transmis joi un purtător de cuvânt al CE referindu-se la citarea foste şefe DNA Laura Codruţa Kovesi la Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecţie. Este crucial ca toţi candidaţii, selectaţi de o comisie independentă, să fie trataţi corect în cursul acestui proces", a afirmat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. 

”În ceea ce priveşte independenţa justiţiei în România, am arătat clar în repetate rânduri că existenţa unei justiţii independente şi profesioniste este de importanţă cruciaală”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al CE.

Conform sursei citate, o comisie independentă de selecţie a evaluat candidaţii şi a trimis lista scurtă Parlamentului European şi Consiliului UE.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kovesi a remarcat faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.