Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu susţine că prin anunţul privind legile justiţiei că preşedintele Klaus Iohannis ”devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai fan Monica Macovei, tot mai sabotor” în ceea ce priveşte ideea că trebuie stopate ”abuzurile” unor instituţii. La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că judecătorii Curţii Constituţionale ţin cont în judecarea sesizărilor şi de recomanările Comisiei de la Veneţia, astfel că sesizarea suplimentară a preşedintelui Klaus Iohannis reprezintă un demers care “încearcă să amâne aplicarea legilor”. De asemenea, preşedintele Comisiei speciale privind legile justiţiei, Florin Iordache, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis este ”într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019” şi că nu face altceva decât să-şi fidelizeze un anumit electorat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iordache: Preşedintele este într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019

Preşedintele Comisiei speciale privind legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis este ”într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019” şi că nu face altceva decât să-şi fidelizeze un anumit electorat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Cred că modul în care i s-a spus Curţii Constituţionale nu vă grăbiţi... Păi nu poate să ceară nimeni, nici Parlamentul, nici preşedintele, nici Guvernul să stabilească un calendar al CCR. Curtea Constituţională în plenul său stabileşte şi calendarul, şi când discută, şi de la cine solicită puncte de vedere”, a spus Iordache, referindu-se la declaraţia de astăzi a preşedintelui Iohannis.

Deputatul PSD a susţinut că CCR a spus că Legile 304 şi 317 sunt nişte legi bune, în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia.

 

”Atâta timp cât cele două legi - 304 şi 317 - au trecut deja prin filtrul CCR şi CCR a spus da, sunt nişte legi bune, sunt nişte legi care sunt în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia şi în consecinţă au fost trimise spre promulgare preşedintelui, preşedintele nu face decât să-şi continue campania elctorală. Vedem că este într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019 şi toate aceste eforturi pe care le face de la pupitrul prezidenţial nu face decât să-şi fidelizeze un anumit electorat”, a afirmat Florin Iordache.

Codrin Ştefănescu: Iohannis devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai fan Monica Macovei, tot mai sabotor în ceea ce priveşte ideea că trebuie să stopăm odată abuzurile

”Din ce în ce mai des vedem aceste ieşiri în care Iohannis joacă rolul de comunicator al acestui sistem pe care noi îl numim statul paralel, care încă funcţionează. Nu am văzut să se autosesizeze Iohannis în ceea ce priveşte protocoalele secrete. Nu există pe planeta numită Terra protocoale secrete între serviciile secrete şi parchet, ICCJ, CSM, toate s-au petrecut numai în România. Suntem exemplu negativ total la nivel planetar faţă de ceea ce înseamnă intoleranţă şi dictatură”, a declarat social-democratul la Digi24.

El a susţinut că preşedintele devine un ”agent al acestui sistem”.

”În loc să se autosesizeze la chestiunile astea şi să spună că nu e permis într-o democraţie câştigată cu sânge de generaţia mea acum 29 de ani (...), Iohannis devine un fel de agent al acestui sistem care dovedeşte care e rolul său în această ecuaţie. Dacă el consideră că în această manieră va câştiga un nou mandat la prezidenţiale, eu zic că se înşală total. dar trebuie să mai rezistăm un an şi un pic”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Tăriceanu: Sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia pare mai degrabă un demers care să încetinească sau să amâne momentul punerii în aplicare a legilor justiţiei

“Era de aşteptat ca preşedintele odată ce legile ajung la instituţia prezidenţială să sesizeze CCR. Nu îmi făceam niciun fel de iluzie că nu va recurge la acest instrument. Nu sunt în măsură să vă spun în mod categoric, dar (...) CCR când face controlul de constituţionalitate integrează întotdeauna şi recomandările Comisiei de la Veneţia, deci sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia pare mai degrabă un demers care să încetinească sau să amâne momentul punerii în aplicare a acestor legi”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Constituţională întregul pachet al legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia, el adresând şi un apel CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european.

Preşedintele a precizat că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.