Liderii coaliţiei au discutat miercuri despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, în acest scenariu, lista comună PSD-PNL la europarlamentare urmând a fi deschisă de un independent. De asemenea, se ia în calcul şi ca alegerile prezidenţiale să fie devansate în luna septembrie, potrivit unor surse politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sondajul pe baza căruia PSD şi PNL discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune: 53% dintre români vor comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale / PSD, creditat cu 31% din voturi la alegerile pentru PE, PNL cu 20%, AUR CU 18%
CITEȘTE ȘI Rareş Bogdan, după coaliţie: Preşedinţii PNL şi PSD vor anunţa după şedinţele interne ale partidelor un proiect important / Mihai Tudose: Mai mult de 60% dintre români doresc comasarea şi o continuitate a guvernării / Sondajul pe baza căruia discută
CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis înainte de anunţarea înţelegerii privind alegerile din acest an - surse

 

 Liderii coaliţiei au agreat miercuri dimineaţă ideea comasării alegerilor europarlamentare cu localele, în 9 iunie. În acest caz, cele două partide vor merge pe listă comună la alegerile pentru PE, iar cap de listă va fi un independent.
 
Potrivit surselor, PSD ar dori ca alegerile prezidenţiale să aibă loc în luna septembrie, iar cele parlamentare să rămână în luna decembrie, la termen. În acest caz, noul preşedinte ales ar urma să aştepte ca actualul preşedinte să îşi încheie mandatul. 
 
Motivaţia devansării alegerilor prezidenţiale ar fi, potrivit surselor, pe lângă faptul că în luna decembrie vor fi mai puţine chemări la urne, şi că România ar putea intra în negocierile pentru posturile europene. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.