Co-preşedintele Organizaţiei de Tineret Pro România, Claudiu Daniel Catană, afirmă, într-o postare pe Facebook, că cea mai bună soluţie pentru a limita efectele pandemiei este testare la scară largă a populaţiei, invocând metoda deja aplicată în Slovacia şi anunţată acum şi de Austria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca să fie clar pentru toata lumea de ce noi Pro România susţinem cu tărie demararea unui Program Naţional de Testare a Populaţiei. Am spus în repetate rânduri că cea mai bună soluţie pentru a limita efectele pandemiei este testare la scară largă a populaţiei. Tot mai multe ţări aplică această metodă. Austria anunţă si ea testare masivă a populaţiei, asta după ce Slovacia a testat deja toata populaţia, iar efectele au fost imediate, cazurile s-au redus la jumătate”, scrie Catană.
 Remarca sa vine după ce Austia a decis să iniţieze o campanie de testare pentru Covid-19 pe scară largă.
La 1 noiembrie, Slovacia a lansat o operaţiune unică de testare a majorităţii populaţiei pentru noul coronavirus în încercarea de a opri creşterea numărului de cazuri de coronavirus. Potrivit declaraţiilor premierului slovac, astfel rata de infectare s-a redus la jumătate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.