Preşedintele CNCD Asztalos Csaba a declarat, pentru news.ro, că a existat o autosesizare, în şedinţa de miercuri a Colegiului, privind discuţia pe care a avut-o deputatul PSD Adrian Solomon cu casierul de la un fast-food din Centrul Vechi al Bucureştiului şi că va fi analizată posibilitatea existenţei unei fapte de discriminare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat astăzi (miercuri – n.r.) în şedinţă şi Colegiul a decis să demarăm o autosesizare în această speţă. Vom cita părţile şi după ce îşi vor exprima punctul de vedere se va face un raport asupra dosarului, se va dezbate în Colegiu şi se va adopta o decizie. Obiectul sesizării îl fac declaraţiile pe care le-a făcut (deputatul PSD Adrian Solomon – n.r.) raportat la casierul în cauză. Se analizează posibilitatea existenţei unei fapte de discriminare”, a afirmat Asztalos Csaba, miercuri, pentru news.ro.

Autosesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării vine în contextul în care Digi 24 a prezentat înregistrarea video de la un fast-food din Centrul Vechi, în care Adrian Solomon se ceartă cu casierul. Alături de Solomon mai era deputatul PSD Ion Stativă.

„Băi Mustafa eşti în România aicea. Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să munceşti aici! Băi, panaramă!”, i-a spus Adrian Solomon casierului în cauză.

Ion Stativă a încercat să îl calmeze pe Adrian Solomon şi i-a spus: „Adi, Adi”.

Apoi Solomon se adresează poliţistului care intervine la faţa locului şi care îl roagă să poarte masca de protecţie: „Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o şaorma în România, îmi iei buletinul, nu ţi-e ruşine? Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”, potrivit înregistrării prezentate de Digi 24.

Deputaţii PSD, Adrian Solomon şi Irinel Stativă,  au fost amendaţi după un conflict cu poliţiştii chemaţi de personalul unui fast-food pentru că ce cei doi parlamentari au refuzat să poarte mască de protecţie. Solomon susţine că el şi colegul său nu au fost amendaţi, ci doar legitimaţi. După ce au vizionat înregistrările din timpul scandalului, poliţiştii i-au amendat din nou pe deputaţi, pentru nerespectarea măsurilor din timpul stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea COVID-19.

„În urma analizării imaginilor video, poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi i-au sancţionat contravenţional pe cei doi bărbaţi şi cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor care se aplică în starea de alertă pentru prevenirea şi combaterea virusului Covid 19”, a precizat Poliţia Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.