Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi cere premierului Nicolae Ciucă să o demită pe şefa Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), Iuliana Feclistov, ”fosta şefă a Serviciului Achiziţii Publice din Primăria Sectorului 1 în perioada de diamant a lui Daniel Tudorache”. Armand susţine că şefa ANAP ”închide ochii la contractele semnate cu dedicaţie de către autorităţile conduse de membrii PNL şi PSD” şi ”blochează toate contractele de investiţii” din Sectorul 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înţeleg de la domnul ministru de Interne că partidul USR şi colegul meu Cătălin Drulă ar fi de vină fiindcă ministerul condus de domnia sa a achiziţionat 600 de autoturisme marca BMW de la o societate comercială apropiată Preşedintelui României. Am mai văzut în spaţiul public controversele despre această achiziţie şi am citit despre semnele de întrebare în atribuirea contractului de 100 milioane de lei. Bun. Acum haideţi să vă spun şi câteva lucruri interesante despre cine trebuie să monitorizeze şi să verifice toate contactele de achiziţii publice din România. În ţara noastră există o groază de agenţii cu zeci şi sute de angajaţi. Dintre toate acestea una se ocupă de toate achiziţiile publice: Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), agenţie menită să monitorizeze şi să verifice că nu faci prostii cu achiziţiile publice – agenţie care din nefericire a ajuns una dintre multele instituţii de stat unde sunt plantaţi oameni de încredere pentru a nu deranja clientela de partid când licitaţiile sunt făcute cu dedicaţie”, a arătat Clotilde Armand, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) este în subordinea Secretariatului General al Guvernului, condus de fostul deputat PSD Marian Neacşu.

”În martie 2022, Nicolae Ciucă a numit-o la şefia ANAP pe Iuliana Feclistov, fosta şefă a Serviciului Achiziţii Publice din Primăria Sectorului 1 în perioada de diamant a lui Daniel Tudorache. Am înţeles imediat de ce a fost făcută această numire, mai ales că am văzut că fosta administraţie locală a semnat mai multe contractele publice supraevaluate către firme de casă. Am făcut plângeri la DNA în cazul mai multor achiziţii publice, le-am dezvăluit şi public. De când a venit în fruntea ANAP, această persoană blochează toate contractele de investiţii pe care vrem să le facem în Sectorul 1, inventează tot felul de pretexte să ne blocheze licitaţiile publice”, a susţinut primarul Sectorului 1.

Armand i-a cerut premierului să o demită pe şefa ANAP.

”Solicit public premierului Nicolae Ciucă să o demită din această funcţie pe actuala şefă a ANAP, care închide ochii la contractele semnate cu dedicaţie de către autorităţile conduse de membrii PNL şi PSD, iar în locul acesteia să fie numită o persoană competentă cu expertiză în achiziţii publice. Respectiva doamnă trebuie să fie trasă la răspundere pentru mai multe nereguli flagrante în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, a adăugat Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.