Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuză PNL şi PSD că refuză înlocuirea ascensoarelor vechi, apreciind că ”acest Consiliu Local trebuie schimbat în 2024”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru actuala administraţie investiţiile în creşterea performanţei energetice a clădirilor reprezintă o prioritate de grad zero. Una dintre componentele esenţiale ale programului nostru în acest domeniu o constituie finanţarea de la bugetul local  cu costuri zero pentru cetăţeni a înlocuirii ascensoarelor vechi şi uzate moral din blocurile Sectorului 1 cu unele noi, cu consum redus de energie. Majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a refuzat, în şedinţa din 23 noiembrie 2023, să dezbată şi să aprobe un proiect esenţial pentru locuitori- “Rabla pentru ascensoare”. Dacă acest proiect ar fi aprobat, Primăria Sectorului 1 ar decontat integral (100%) de la bugetul local lucrările realizate de Asociaţiile de proprietari de înlocuire a lifturilor vechi şi mari consumatoare de energie cu unele noi şi prietenoase cu mediul„, transmite Primăria Sectorului, făcând referire la ”numărul mare de solicitări venite din partea asociaţiilor de proprietari şi a cetăţenilor Sectorului 1 referitoare la înlocuirea ascensoarelor vechi cu unele noi şi performante energetic”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză coaliţia PNL-PSD, pe care o numeşte ”toxică”, că are cu totul alte interese decât nevoile legitime ale comunităţii.

„Coaliţia PNL-PSD are cu totul alte interese decât nevoile legitime ale comunităţii Sectorului 1 de a avea lifturi moderne şi sigure, de a trăi în clădiri performante energetic şi de a plăti facturi mai mici la curent. După principiul după noi potopul, această coaliţia toxică respinge orice investiţie majoră pentru binele comunităţii crezând că astfel vor câştiga alegerile de anul viitor şi vor relua jaful din banul public. Sunt convinsă că se înşeală, locuitorii Sectorului 1 au înţeles cu cine au de-a face şi vor proceda în consecinţă: acest Consiliu Local trebuie schimbat în 2024,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Conform Primăriei, proiectul “Rabla pentru ascensoare” este un program uşor de implementat, fără multă birocraţie, care dă posibilitatea asociaţiilor de proprietari să aibă controlul asupra acestor investiţii.

”Primăria Sectorului 1 a ajuns la acest proiect după ce timp de mai bine de un an, majoritatea majoritatea PSD-PNL din Consilul Local a respins, în 17 şedinţe, un proiect similar prin  care Primăria ar fi demarat o procedură de înlocuire a unui număr de 891 de ascensoare. Valoarea totală a investiţiei era de 212.111.608 lei, inclusiv TVA. Precizăm că fosta administraţie locală a demarat două proceduri de achiziţie publică care aveau ca scop atribuirea unor contracte privind ascensoarele din Sectorul 1.Aceste proceduri priveau doar modernizarea ascensoarelor, şi nu înlocuirea acestora cu unele noi, şi se limitau doar la blocurile reabilitate termic. Cea de-a doua procedură se referea la înlocuirea a 60 de ascensoare, la preţuri supraevaluate la momentul respectiv/ ascensor”, menăionează Primăria Sectorului 1.

Ambele proceduri au fost anulate pe motiv de neconformitate, susţine instituţia.

“În ciuda unei majorităţi ostile în Consiliul Local, care votează doar în favoarea grupurilor de interese pe care le servesc, noi am adus un program care rezolva rapid şi integral problema ascensoarelor din blocurile din Sectorul 1. Unele dintre ele sunt adevărate pericole pentru locatari, au durata de viaţă depăşită. Nu am venit cu cârpeli, să mai schimbăm un buton aici, un şurub dincolo, noi vrem înlocuirea completă a tuturor ascensoarelor vechi din Sectorul 1. Avem bani, avem voinţă, proiectul doar trebuie să fie aprobat de consilierii locali. Îi aştept pe locuitorii Sectorului 1 într-un număr cât mai mare la următoarea şedinţă a Consiliului Local, pe care o voi anunţa din timp,” a mai precizat Clotilde Armand.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.