Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a afirmat că, spre deosebire de perioada când administraţia era condusă de Gabriela Firea, ea le-a dat voie consilierilor PSD să participe la şedinţa Consiliului Local pentru a vorbi singuri, deoarece USR-PLUS, PNL şi IMP nu a participat „la acest circ mizerabil mediatizat de PSD”. Edilul a adăugat că „nu se taie finanţarea banilor de la spitale aşa cum fals a declarat Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi (luni - n.r.) am avut o vizită la Primărie. Un grup de parlamentari PSD în frunte cu doamna Firea (domnul parlamentar PSD cu diamantele nu se regăsea în acest grup). De ce au venit? Propagandă şi ipocrizie. PSD a convocat vineri o şedinţă să anuleze hotărârea Consiliului Local prin care spitalele din Sectorul 1 trec în administrarea unităţilor sanitare. Acum, spre deosebire de trista administraţie PSD din trecut când doamna Firea nu lăsa pe nimeni în Primăria Capitalei să participe la şedinţele CGMB eu le-am dat voie acestor manipulatori PSD în Sala de Consiliu şi i-am lăsat să vorbească singuri. Da, da. Au vorbit singuri. La propriu. Sala era goală. Pentru că USR-PLUS, PNL, PMP n-au participat la acest circ mizerabil mediatizat de PSD. Aşadar, rămâne cum am stabilit... doamnă senator. Nu se taie finanţarea banilor de la spitale aşa cum fals aţi declarat.

P.S.: Stimaţi pesedişti, sunteţi ultimele persoane din România care au căderea morală să vorbească despre spitale sau despre lipsa finanţării din Sănătate”, a scris Clotilde Armand luni pe Facebook.

Gabriela Firea a declarat că şedinţa Consiliului Local Sector 1 de luni, unde era pe ordinea de zi un proiect care să revoce decizia de a lăsa fără finanţare 4 spitale din Capitală, a fost una scurtă, deoarece s-au prezentat doar consilierii de la PSD, restul de la PNL, USR-PLUS şi PMP au absentat. Ea a adăugat că va merge mai departe cu o plângere la prefectul Capitalei Traian Berbeceanu, iar dacă acesta nu va reacţiona, PSD va merge în justiţie dacă nu va putea opri această „decizie aberantă”.

Prim-vicepreşedintele PSD a mai acuzat PNL şi USR-PLUS că vrea să se derobeze de finanţarea celor 4 spitale din Bucureşti - Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercurea trecută un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti şi anume spitalele Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat sâmbătă, în cazul scandalului legat de cele 4 spitalele din Sectorul 1, că nu are nicio legătură administrarea unităţilor spitaliceşti cu cine poate să le finanţeze şi a precizat că banii pot veni de la sectoare sau de la Consiliul General.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.