Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, anunţă că primul TIR cu ajutoare strânse la centrul din Piaţa Amzei a plecat, vineri, spre Kiev, publicând o nouă înregistrare cu primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, în care acesta mulţumeşte pentru sprijin şi spune că milioane de oameni şi-au părăsit casele, iar mii de persoane au murit în război.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În înregistrarea postată de Clotilde Armand pe Facebook, Kliciko mulţumeşte pentru sprijinul primit şi spune că ceea ce se întâmplă în ţara sa este "un dezastru", cu milioane de oameni care şi-au părăsit casele şi s-au mutat şi mii de oameni au murit.

"Am încărcat şi trimis astăzi primul TIR cu ajutoare spre capitala Ucrainei. Toate ajutoarele donate de Dvs. la centrul din Piaţa Amzei sunt în drum spre Kiev. Într-un nou mesaj pe care Vitali Klitschko mi l-a transmis, primarul oraşului Kiev a dorit (din nou) să vă mulţumească personal tuturor pentru sprijinul oferit. Are nevoie în aceste momente grele de suportul nostru. Se aude în vocea lui. Ascultaţi-l. Milioane de oameni şi-au părăsit casele şi s-au mutat din oraşele bombardate, mii de oameni au murit în această agresiune militară greu de înţeles pentru lumea civilizată. Acum, mai mult ca niciodată, locuitorii din Kiev au nevoie de ajutorul democraţiilor. Situaţia este critică, ruşii au ajuns la marginea oraşului, iar întreaga localitate a fost transformată într-o fortăreaţă. Deşi jumătate din locuitorii Kievului au reuşit să plece, acolo mai sunt circa două milioane de suflete. Au nevoie urgentă de mâncare şi medicamente", a scris, vineri seară, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ea a adăugat că se caută resurse pentru a trimite şi alte ajutoate spre Kiev.

"Nu ne vom opri aici, în acest moment căutăm resursele necesare pentru a trimite şi alte TIR-uri cu ajutoare către capitala Ucrainei. Campania noastră de strângere de ajutoare din Piaţa Amzei continuă. Cei care vor să ne sprijine în această acţiune umanitară sunt rugaţi să sune la numărul de telefon al Poliţiei Locale Sector 1 - 021/9540 - număr apelabil non- stop", a precizat primarul Sectorului 1.

Marţi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţa că a avut o discuţie telefonică cu primarul din Kiev, Vitali Klitschko, pentru a-i transmite suportul şi susţinerea. La rândul său, primarul din Kiev a mulţumit pentru ajutor şi susţinere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.