Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand afirmă, duminică, într-o postare, că fostul primar din Strasbourg - Fabienne Keller - susţine proiectul din Sectorul 1 "Termoficare de la Soare" , prin care se instalează panouri fotovoltaice şi pompe de căldură care pot fi folosite în paralel cu sistemul centralizat pentru încălzire şi apă caldă, iar 90% din costuri sunt suportate de primărie. Primarul îi acuză pe consilierii PSD şi PNL că se opun acestui proiect şi anunţă că luni va fi din nou pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local. ”Lansez un apel către toate forţele politice să fie responsabile faţă de cetăţeni şi să voteze în beneficiul comunităţii. Avem o criză energetică dar la Sectorul 1 avem soluţia”, spune primarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Fostul primar din Strasbourg - Fabienne Keller - susţine proiectul nostru din Sectorul 1 "Termoficare de la Soare" şi le transmite politicienilor şi autorităţilor publice centrale şi locale că viitorul energetic este acesta.Prin programul respectiv se instalează panouri fotovoltaice şi pompe de căldură care pot fi folosite în paralel cu sistemul centralizat pentru încălzire şi apă caldă. 90% din costuri sunt suportate de primărie”, spune primarul.
 
Clotilde Armand arată că au deja semnate mandatele de la majoritatea asociaţilor de proprietari din Sectorul 1.
 
”Astfel, vom reduce substanţial poluarea şi costurile suportate de către oameni şi le vom asigura acestora independenţă şi stabilitate energetică. Avem o singură problemă. Consilierii PNL şi PSD Sector 1 au votat împotriva acestui proiect de mai bine de 10 ori fără niciun argument. Mâine va fi din nou pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local şi lansez un apel către toate forţele politice să fie responsabile faţă de cetăţeni şi să voteze în beneficiul comunităţii. Avem o criză energetică dar la Sectorul 1 avem soluţia”, afirmă Clotilde Armand. 
 
Ea aminteşte că şi comisarul european pentru Energie - Kadri Simson - a spus acelaşi lucru şi susţine proiectul primăriei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.