Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă, miercuri, eliberarea din funcţie a directorului general de la Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am decis eliberarea din funcţia a directorului general de la Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Domnul Bogdan Pavel a fost: consilier PSD Sector 5; consilier local al Sectorul 1 (2012-2016), viceprimar al lui Marian Vanghelie (2008-2012) şi fost consilier personal al lui Daniel Tudorache”, a scris, miercuri, pe Facebook, Clotilde Armand.

Aceasta susţine că ”Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1 a devenit celebră anul trecut pentru că funcţiona deasupra Biroului Electoral Sector 1”.

”În această direcţie am găsit imediat după terminarea scrutinului din 2020 acele procese verbale în alb şi tot aici s-a refugiat acel consilier PSD cu peste 400 de ce procese verbale. Tot în această direcţie a fost amenajată o sală, cu un panou alb pe care era scris numele secţiilor de vot din sector şi calcule. Pe o foaie erau trecute numele candidaţilor, iar alături se găsea un teanc de procese verbale de la secţiile de votare albe, necompletate. Spaţiul direcţiei era folosit de fostul primar al Sectorului 1 pentru sediu de campanie şi aici modifica procesele verbale cu ajutorul angajaţilor de la Direcţia de Salubrizare. Da, într-o instituţie publică”, a mai scris Clotilde Armand.

Aceasta susţine că directorul adjunct al acestei direcţii a ajuns la Primăria Capitalei imediat după ce ea a devenit primar.

”Şi el a fost consilier al primarului PSD Daniel Tudorache. Răzvan Aurelian Munteanu a fost detaşat de primarul general Nicuşor Dan ca director al Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic”, a mai scris Clotilde Armand.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut, în 19 iulie, că s-au finalizat de numărat voturile din cei 1.509 saci cu buletine de vot din ancheta care vizează alegerile de la Setorul 1, iar Daniel Tudorache are ”peste 1.700 de voturi în plus”.

”Clotilde Armand, conform documentelor strânse de către procurori şi Poliţia Română, a pierdut alegerile”, susţine Ciolacu.

Liderul PSD a anunţat şi o implicare masivă, directă a PSD în strângerea semnăturilor pentru demiterea lui Clotilde Armand.

Scandalul numărării voturilor de la Sectorul 1 a izbucnit după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirma că ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor şi a reclamat comiterea unor infracţiuni de către Dan Barna, preşedintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – preşedintele Biroului Electoral Sector 1 şi Andrei Nicolescu, membru USR. 

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Recent au apărut informaţii conform cărora Tudorache ar avea un avans în faţa lui Clotilde Armand.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au precizat, în 21 iunie, că ancheta nu a fost finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei, care a invocat volumul mare de muncă.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.