Deputatul USR Claudiu Năsui, a declarat miercuri în emisiunea Proiect de Ţară România, de la Prima News TV, despre taxa de solidaritate propusă de PSD, că ura către profit, către mecanismele acestea de piaţă este una specifică socialismului şi va duce la plecarea investitorilor. ”Cine credeţi că va mai veni să facă investiţii cu o clasă politică atât de haotică?”, a mai spus Năsui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este foarte uşor să goneşti investitorii dintr-o ţară, să le faci viaţa amară, să tot creşti cheltuielile, să pui pensiile speciale, apoi să să creşti pensiile speciale şi numărul de pensionari speciali şi apoi să spui dragi români, fiţi solidari cu noi. Ce credeţi că se va întâmpla cu o taxă pe cifra de afaceri? Ce credeţi că vor face firmele? Toată economia ar fi afectată”, a spus Claudiu Năsui.

El a arătat că ”impozitarea muncii este aberant de mare în România, mai ales pe salariile mici”.

”Dar cine a crescut impozitarea? (..) Când e greu în economie nu iei mai mult, trebuie să dai. Dacă există dorinţa aceasta de reducere a impozitării muncii, noi avem o propunere, se numeşte zero taxe pe salariul minim, o sumă egală care rămâne angajaţilor”, a afirmat Năsui.

Deputatul USR a arătat că prin astfel de măsuri de taxare ”vom goni investitorii serioşi şi vor rămâne speculanţi”, adăugând că nicio ţară din lume nu s-a dezvoltat cu taxe mai mari.

”Ura către profit, către mecanismele acestea de piaţă este una specifică socialismului şi economiilor planificate central. Nu face decât să gonească investiţiile. OMV ar trebui să facă acea mare investiţie în Marea Neagră. Cine credeţi că va mai veni să facă investiţii cu o clasă politică atât de haotică şi cu care nu îţi poţi face un plan pe cinci ani. (..) Vă garantez că investiţiile nu se vor face”, a mai comentat Năsui.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Brăila, că este momentul să avem o economie bazată pe producţie, nu pe consum, de a veni iarăşi cu un program de guvernare corect, care va prelua ce nu s-a reuşit acum din programul de guvernare al coaliţiei.

El a anunţat că nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca, precizând că este corect ca şi companiile mari, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.