Deputatul Claudiu Năsui (USR), preocupat de faptul că mai mulţi angajaţi ai Parlamentului au urmărit concertul Bon Jovi de duminică seară de pe peluză, a anunţat pe Facebook că a trimis trei interpelări pentru a afla cine a profitat de acest spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa americană Bon Jovi a concertat duminică seară în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în cadrul turneului „This House is Not For Sale”.

Peste 50.000 de persoane au participat la eveniment, unele dintre acestea urmărind concertul de pe peluza Palatului Parlamentului, unde organizatorii D&D East Entertainment au pus bilete la vânzare, la preţul de 159,8 lei.

În urma concertului, pe reţelele de socializare au apărut mai multe înregistrări video cu angajaţi ai Parlamentului care veneau duminică după-amiază „la serviciu”.

„Pe principiul cine împarte parte îşi face, dacă ai pile, ai acces gratis la concert”, a scris Năsui. „Ei sunt cei pe care îi plătim din taxele şi impozitele noastre. Au până când şi pensie specială. De ce? Pentru că pot. Pentru că lumea se împarte în contribuabili care plătesc taxe şi impozite de le vine rău, şi şmecheri care au pensii speciale şi acces gratuit la concerte”.

Deputatul a reclamat faptul că angajaţii au sfidat oamenii care au plătit pentru bilete. „Se pare că acest lucru a fost şi premeditat: când organizatorii au încercat să închirieze prin contract şi acest spaţiu, cererea le-a fost respinsă imediat, fără un motiv explicit. Practic, piloşii s-au asigurat că au loc în faţă, în timp ce oamenii de rând au plătit bilete, cum este şi cinstit să o facă”, a scris el.

Năsui a anunţat că marţi a trimis „trei interpelări pentru a afla cine a profitat de acest spaţiu: una la Camera Deputaţilor, una la Senat şi una la CCR, având în vedere că ei sunt cei care trebuie să aprobe accesul oricui nu are legitimaţie, prin liste trimise în prealabil. Astfel, vom afla şi noi cine sunt cei care cunosc pe cine trebuie”.

„Am pus trei întrebări. Care e hotărârea de birou permanent prin care s-a stabilt acel acces? Care e lista persoanelor care au intrat? şi, mai ales: Care a fost motivul invocat pentru a veni într-o duminică după-masă la muncă?”

Martorii au spus că, în general, maşinile erau de Giurgiu şi Teleorman, dar şi de Olt, Argeş şi Bucureşti, a mai relatat Năsui. „Odată cu răspunsul oficial, vom afla mai concret cine pe ce filieră a venit. România piloşilor este o Românie în care, dacă eşti corect, ai de pierdut. E timpul să stopăm acest tip de mentalitate, iar cei responsabili să plătească, măcar cu obrazul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.