Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui acuză, miercuri seară, că demiterea secretarilor d stat susţinuţi de USR PLUS s-a făcut din răzbunare. Dintre cei trei secretari de stat demişi de la Ministerul Economiei, Năsui anunţă că doi nu sunt membri USR PLUS şi toţi ”au sacrificat oportunităţi importante pentru a veni să ajute la modernizarea României”. ”Cîţu se răzbună pe cine nu trebuie”, susţine Năsui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din răzbunare, Florin Cîţu dă afară cei trei secretari de stat USR-PLUS din Ministerul Economiei. Impresia lui este probabil că USR-PLUS funcţionează precum alte partide. În celelalte partide intrarea la guvernare înseamnă practic re-împânzirea statului cu activul de partid. Şi, evident, îmbogăţirea personală prin contracte cu statul ale firmelor de partid, aşa cum se întâmplă cu PNDL-urile. Domnul Cîţu crede că dacă dă afară secretari de stat, aceştia vor reveni în partid şi vor pune presiune pe conducere să revenim într-un guvern condus de el. Problema este că USR-PLUS nu funcţionează aşa”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Claudiu Năsui.  

Acesta afirmă că, la Ministerul Economiei, ”toţi cei trei secretari de stat de au muncit enorm şi şi-au sacrificat oportunităţi importante pentru a veni să ajute la modernizarea României”.  

”Doi dintre ei nu erau membri USR-PLUS, deci domnul Cîţu se răzbună pe cine nu trebuie”, a mai afirmat Năsui.  

Potrivit acestuia, ”Simona Fătu a dus tot greul reformei companiilor de stat în Ministerul Economiei”.  

”În Ministerul eEconomiei a fost lăsate companiile cu probleme ale statului român. Toate consiliile de administraţie erau împânzite cu activ de partid şi aparat administrativ. Simona a schimbat toate acestea. Nu a fost uşor, dar reforma companiilor de stat a început. Pentru prima dată aveam perspectiva că vom opri jaful din companii şi că vom da şansa unor companii să se dezvolte şi să atragă investiţii”, mai scrie fostul ministu.  

Acesta afirmă, de asemenea, că Valentina Saygo ”este un profesionist care şi-a lăsat afacerile şi cariera în expertiză contabilă pentru a veni să ajute în minister”.  

”Efortul de debirocratizare şi memorandumul pe care îl lăsăm în urmă sunt rodul muncii ei. Valentina, de asemenea, a ajutat la întocmirea schemei Horeca pentru toate aspectele legate de contabilitate şi date financiare”, a adăugat fostul ministru.  

Paul Ene este singurul membru USR-PLUS. Un om care a muncit încă dinainte să fie numit în funcţie. Graţie lui s-au deblocat sume importante pentru schemele de ajutor de stat complet blocate în minister. Pentru faimoasa „măsură 2” era finanţare pentru doar 4.000 de firme. Graţie lui Paul s-a ajuns la 17.000 firme finanţate. Nu mai zic de munca enormă pe care a depus-o Paul pentru schema HoReCa şi de turism”, a mai scris Năsui.  

Acesta, la fel ca Ciprian Teleman, a cerut scuze celor pe care i-a propus în ministerul pe care l-a condus.  

”Îmi cer scuze oamenilor acestora care n-au făcut decât să muncească şi să se dedice activ reformării statului român pentru modul cum sunt trataţi în seara aceasta”, a mai scris Năsui.  

Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.