Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, atrage atenţia asupra intenţiei Coaliţiei PSD-PNL de a pune mâna pe banii românilor din Pilonul 2 de pensii. Un nou plan de naţionalizare a Pilonului 2 este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu, doar că, faţa de epoca Dragnea, planul este acum mult mai perfid şi este susţinut de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Totul e încă pe şest, dar intenţia e clară. Vor să ia contribuţia românilor la Pilonul 2, acei 3,75% cotizaţi lunar. Se lucrează la mai multe scenarii, dar cert este că, de data aceasta, planul este mult mai perfid decât ultima oară când PSD a încercat să facă fix acelaşi lucru. Diferenţa este că acum au şi susţinerea domnului Iohannis şi, deci, a PNL. De data asta, planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceştia, şi, evident, contribuţia lunară”, a declarat Claudiu Năsui, potrivit unui comunicat de presă al USR:.

Primul pas este să acuze administratorii de fonduri din Pilonul 2 că au „pierdut banii românilor”. Lucru făcut deja de ministrul Muncii, Marius Budăi, şi amplificat pe canalele media subvenţionate cu mulţi bani publici de PSD şi PNL.

Evident, niciunul dintre cei care vorbesc despre cum „de la lună la lună, dispar bani din acel pilon” nu spun că randamentele la Pilonul 2 scad din cauza creşterii dobânzilor. Fondurile de Pilon 2 sunt pline de titluri de stat (pentru că aşa obligă statul), iar titlurile de stat scad atunci când dobânzile cresc, mai arată sursa citată.

Următorul pas va consta în folosirea Autorităţii de Supraveghere Financiară, care va face totul pentru ca administratorii de fonduri să închidă prăvălia şi să plece din România.

„După care vor veni tot ei – PSD şi PNL - să pozeze în mari salvatori. Vor face o companie de stat ca să preia activele fondurilor care pleacă, sub pretext că «iată, a eşuat privatul şi tot statul trebuie să vină să vă salveze». Adică, să ne salveze de prăpădul pe care tot ei l-au creat. Şi, cu ocazia asta, mai fac o companie de stat. Mai angajează nişte activ de partid. Doar nu s-au terminat membrii de partid. Miza e să pună mâna pe cei 3,75% din CAS care merg acum spre Pilonul 2, singura pensie care este cu adevărat contributivă şi a românilor. Se discută şi să împartă contribuţia în 1% şi 2,75%, astfel încât nouă să ne scadă taxele pe muncă cu 1%, dar statul să ia cei 2,75%. Practic, ne-ar cumpăra cu banii noştri. Zic din timp, aşa cum am zis şi că vor creşte taxele. Acum salivează la banii noştri de pensii şi nimic nu-i poate împiedica să-i ia”, concluzionează fostul ministru al Economiei, conform sursei menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.