Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a precizat că în proiectului de buget pe anul viitor se poate vedea linia care a dus la scoaterea USR de la guvernare. El a mai spus că poate fi văzut programul lui Florin Cîţu, PNDL 3 şi transferuri de fonduri din banii contribuabilului către firmele de partid care deja au început proiecte de consultanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A apărut proiectul de buget pe anul 2022. Iată linia din buget care a dus la scoaterea de la guvernare a USR. Am început să lucrez pe cifre şi am dat de linia care a determinat scoaterea USR de la guvernare. Aici putem vedea programul domnului Florin Cîţu, PNDL 3. L-au pus la linia denumită „transferuri între unităţi ale administraţiei publice”. Adică transferuri din banii contribuabilului către ei. Suma este de 52 de miliarde de lei. Aproape cat tot deficitul pe anul acesta. Este finanţat 100% din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor. Şi a fost forţat ca să câştige voturile primarilor de la congresul PNL. Fondurile merg la firmele de partid care au început deja faimoasele proiecte de consultanţă. Firme cu mii de contracte cu statul, deţinute de apropiaţii baronilor locali”, a scris Claudiu Năsui, duminică pe Facebook.
 
El a mai spus că atunci când e vorba de a da bani la partid şi la baronii locali, brusc se găsesc bani la buget, chiar dacă România se împrumută constant.
 
„Aici nu o să auziţi marii economişti vorbind de nicio problemă de impact bugetar, de sustenabilitate, etc. Acolo se vorbeşte doar dacă vrea cineva să reducă impozitele. Atunci nu sunt bani. Când e vorba de dat bani la partid şi baronilor locali, deodată se găsesc bani, chiar dacă ne împrumutăm în neştire. PNL nu este un partid liberal. Este un partid precum toate celelalte. Singura ideologie este acapararea puterii şi banilor contribuabilului. Liberalism ar fi însemnat să crească salariile românilor care muncesc prin reducerea impozitării muncii. De PSD, nu mai zicem nimic. Ei au inventat mecanismul PNDL de cumpărare a primarilor cu banii contribuabililor. PNL doar a preluat schema şi i-a explodat bugetul ca să câştige cine trebuie un anumit congres”, a conchis Năsui.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.