Europarlamentarul PSD Claudiu Manda crede că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban în funcţia de premier pe principiul “ştie bătaie că a mai luat” şi consideră că şeful statului se aşteaptă să obţină liderul PNL tot 261 de voturi împotriva la votul de învestitură. Manda a mai afirmat că PSD va decide dacă va sesiza Curtea Constituţională în şedinţa Comitetului Executiv de săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Claudiu Manda a declarat, joi, la Digi 24, că spera la o altă nominalizare din partea şefului statului.

“Speram la o altă nominalizare din partea şefului statului mai ales că domnul Orban tocmai a probat acum o zi că nu are mai majoritate în Parlament, respectiv 261 de parlamentari au votat ca domnul Orban să nu mai fie primul ministru al României. Probabil l-a nominalizat pe principiul ştie bătaie că a mai luat şi se aşteaptă de la domnul preşedinte să obţină aceeaşi majoritate între ghilimele – 261 de voturi împotrivă”, a spus europarlamentarul PSD.

Întrebat dacă PSD ar trebui să sesizeze CCR în acest caz, Claudiu Manda a răspuns: “Decizia de a sesiza sau nu Curtea Constituţională nu îmi revine mie. Vom avea luni un Comitet Executiv şi vom decide care sunt paşii de urmat. Dacă mă întrebaţi pe mine, domnul Orban ar trebui să vină încă o dată în faţa Parlamentului, să explice de ce ar dori să fie din nou prim-ministru, având în vedere cum a guvernat în aceste trei luni de zile, care a fost deficitul bugetar, cât s-a împrumutat, pentru ce s-a împrumutat, dacă s-a dat drumul la autostradă, la vreo şcoală, la vreun spital. Şi să vedem dacă îi convinge pe parlamentari că merită votul Parlamentului”.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.