Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, precizează, de Ziua Românilor de Pretutindeni, că prin rezoluţia adoptată vineri de Consiliul Naţional al PNL, a fost înfiinţată o nouă comisie de specialitate permanentă, care să se ocupe de relaţia cu diaspora, reamintind şi că în cele 17 Consilii Judeţene conduse de liberali vor exista structuri de specialitate pentru rezolvarea problemelor românilor plecaţi în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este imperios necesar să le dăm milioanelor de români de pretutindeni importanţa cuvenită, să le arătăm respect, atenţie şi preţuire. Prin rezoluţia adoptată vineri de Consiliul Naţional al partidului, am înfiinţat o nouă comisie de specialitate permanentă, care să se ocupe de relaţia cu diaspora. Înfiinţăm, de asemenea, structuri de specialitate pentru rezolvarea problemelor românilor plecaţi în străinătate în fiecare dintre cele 17 consilii judeţene conduse de liberali: Arad, Alba, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş şi Vrancea”, a scris Ciucă pe Facebook, adăugând că Partidul Naţional Liberal apreciază susţinerea esenţială a romanilor din diaspora în victoriile electorale ale partidului şi ale preşedintelui României.
”Fără susţinerea celor din afara graniţelor, dreapta românească ar fi fost mult mai slăbită”, subliniază Ciucă.
El dă asigurări privind susţinerea comunităţilor româneşti din străinătate pentru păstrarea identităţii naţionale, pentru a strânge legăturile cu cei de acasă, dar şi pentru a le sprijini în dezvoltarea unor proiecte educaţionale sau culturale.
”România are nevoie de creativitatea, profesionalismul şi experienţa diasporei. Suntem alături de toţi românii de pretutindeni!”, conchide liderul PNL.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.