Premierul Nicolae Ciucă a declarat Ziua Pământului este „cel mai potrivit moment să realizăm că datorăm Planetei Pământ respect şi recunoştinţă prin acţiunile noastre cotidiene, iar generaţiilor viitoare, un mediu mai curat”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Viitorul este al mediului curat, împăduririlor, folosirii surselor regenerabile şi al priceperii de a trăi în armonie cu natura. Restabilirea acestui echilibru este o responsabilitate asumată de o societate care a ales calea dezvoltării durabile şi care pune pe primul loc cetăţeanul şi creşterea calităţii vieţii. Ziua Pământului este cel mai potrivit moment să realizăm că datorăm Planetei Pământ respect şi recunoştinţă prin acţiunile noastre cotidiene, iar generaţiilor viitoare, un mediu mai curat. Natura ne oferă o pildă relevantă: echilibrul este cheia pentru un prezent mai sănătos, pentru un viitor sustenabil. Educarea generaţiilor tinere în spiritul moderaţiei, al respectului faţă de natură şi al investirii timpului şi resurselor pentru protejarea planetei este o datorie asumată de Guvernul pe care îl conduc. Componenta de mediu din Programul "România Educată" şi proiectul "Vinerea verde" sunt paşi concreţi în această direcţie”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări făcute vineri pe pagina de Facebook a Guvernului. 
 
El a mai spus că tema din acest an a Zilei Pământului „Investiţi în planeta noastră!”, iar lucru repune pe agenda globală importanţa resurselor pe care le alocăm.
 
„Guvernul României are permanent în atenţie protecţia mediului, printr-o abordare integrată şi prin măsuri adecvate pentru creşterea calităţii aerului, managementul corect al deşeurilor, producerea energiei din surse curate, nepoluante. Investiţiile pentru un mediu mai curat şi educaţia tinerilor pentru susţinerea eforturilor de tranziţie ecologică şi de protecţia mediului completează coerent aceste preocupări, în acord cu implementarea legislaţiei europene de mediu şi alinierea la obiectivele ce urmăresc să plaseze Uniunea Europeană pe calea către o tranziţie verde”, a mai explicat şeful Executivului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.