Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a anunţat că în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului a fost votată participarea liberalilor în două forme de guvern. Ciucă a explicată că prima formă prevede constituirea Guvernului pe structura coaliţiei, din care face parte şi UDMR, iar în cea de-a doua formă Executivul va fi forma doar din PNL şi PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am încheiat şedinţa Biroului Politic Naţional, o şedinţă în care am prezentat concluziile finalului de mandat la guvernare. Am prezentat elementele programului de guvernare cu contribuţia Partidului Naţional Liberal, programul, care a fost realizat de către domnul prim vicepreşedinte Flutur, împreună cu comisiile de specialitate ale Partidului Naţional Liberal şi, desigur, am votat participarea Partidului Naţional Liberal în cele două forme de guvern, aşa cum am anunţat înainte de şedinţa BPN. Prima formă în care exista posibilitatea constituirii Guvernului pe structura coaliţiei, cu contribuţia celor trei partide PNL, PSD şi UDMR şi cu acordul parlamentar al minorităţilor, iar cea de-a doua formă de structură a Guvernului, în care coaliţia care realizează acest guvern este constituită din cele două partide, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat, cu acord parlamentar cu minorităţile”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a precizat că în cadrul BPN au fost aprobate nominalizările PNL pentru fiecare funcţie din Guvern.

“În final, desigur, am prezentat către membrii Biroului structura Guvernului. Au fost aprobate şi nominalizările Partidului Naţional Liberal pentru fiecare funcţie în parte.

În acest moment putem să venim şi să explicăm tuturor ceea ce reprezintă momentul în care se produce această rotativă la nivelul Guvernului. Este un moment în care, aşa cum ne-am asumat în noiembrie 2021 şi l-am respectat, şi anume la finalul celor aproape 19 luni am returnat mandatul preşedintelui României şi am desfăşurat activităţile şi procedurile de negociere pentru constituirea noului Guvern”, a mai afirmat liderul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.