Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, la RFI, că dacă Guvernul vine astăzi, după ce în urmă cu două luni de zile a modificat partea de fiscalitate, care e clar că impactează pe mediul de afaceri, să se gândească că anul viitor vor veni din nou cu astfel de taxe, PNL nu susţine o astfel de decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Legea pensiilor trebuie să fie una sustenabilă”, a spus Nicolae Ciucă. El a precizat că ”nu vorbim de o lege care să se palice doar în anul 2024”. ”Am votat-o în Parlament pentru că ea are la baza studiul Băncii Mondiale, a fost discutată şi la nivelul Comisiei Europene şi pe termen lung ea este sustenabilă şi asigură eliminarea inechităţilor şi disparităţilor din sistemul de pensii”, a spus Ciucă.

Întrebat ce va face dacă PSD va spune anul viitor că va introduce taxe şi impozite pentru plata pensiilor, Ciucă a răspuns că discuţiile pe care le-a avut în coaliţie şi au vizat tocmai asigurarea veniturilor necesare pentru sustenabilitatea tuturor măsurilor pe care iau, nu numai de măsuri pentru sistemul de pensii, ci pentru toate categoriile profesionale.

”Creşterea veniturilor la bugetul de stat, în momentul de faţă, se poate face prin investiţii şi prin sprijinul mediului de afaceri. Dacă noi venim astăzi, după ce în urmă cu două luni de zile aproape am venit şi am modificat partea de fiscalitate, care e clar că impactează pe mediul de afaceri, adică motorul economiei şi să ne gândim că anul viitor venim din nou cu astfel de taxe, PNL nu susţine o astfel de decizie”, a precizat Ciucă.

El a arătat că e responsabilitatea lor este să asigure coerenţa investiţiilor şi funcţionarea mediului de afaceri şi a precizat că ”credibilitatea lor, ca decidenţi politici, este în faţa mediului de afaceri foarte importantă în ceea ce priveşte continuarea acestor investiţii”.

”Avem nevoie să consolidăm capitalul românesc, există bani pe liniile de finanţare europeană, din PNRR”, a arătat Ciucă, adăugând că anul viitor trebuie să fie un an în care vor creşte absorbţia din PNRR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.