Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că în şedinţa de Guvern urmează să se ia o decizie care vizează domeniul protecţiei consumatorilor, adaptarea legislaţiei naţionale la ultimele modificări la nivel european. Ministrul Economiei, Florin Spătaru a spus că, prin această lege, consumatorii români vor avea posibilitatea să fie protejaţi la nivel european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de guvern urmează să se ia o decizie care vizează domeniul protecţiei consumatorilor, o adaptare a legislaţiei naţionale la ultimele modificări şi prevederi la nivel european.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a precizat că, prin acest proiect de lege, consumatorii români vor avea posibilitatea să fie protejaţi la nivel european, prin standarde europene.

”Până acum, fiecare consumator, în momentul în care era constatată o anumită deficienţă sau încălcarea unor drepturi, putea să acţioneze, să se ducă către Protecţia Consumatorului sau să acţioneze în instanţă. Acum, vom putea să facem acest lucru prin aceste entităţi calificate, entităţi calificate care pot acţiona în nume colectiv, pot acţiona atât pe piaţa naţională, dar şi la nivelul altor state membre ale Uniunii Europene, prin acţiuni transfrontaliere”, a spus ministrul.

”Astfel, reuşim ca legislaţia naţională să se adapteze, să fie completată cu această prevedere, iar aceste entităţi calificate să asigure transparenţa necesară atât în ceea ce priveşte fondurile de care dispun, cât şi modalităţile prin care ele vor acţiona în numele consumatorului. Asigurăm astfel, transparenţă, asigurăm protecţie ridicată atât pe teritoriul naţional, cât şi la nivel transfrontalier, pe piaţa unică europeană, prin transpunerea acestei directive”, a completat Spătaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.