Premierul Nicolae Ciucă anunţă că România a cheltuit pentru gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina aproximativ 51 de milioane de lei, conform centralizării făcute împreună cu instituţiile implicatte. De asemenea, în urma stabilirii costurilor privind întreţinerea persoanelor refugiate din Ucraina, Guvernul estimează cheltuieli de 208 milioane lei , sumă care va fi alocată din fondul de rezervă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Un subiect foarte important a fost acela de a identifica totalul cheltuielilor pe care ţara  noastră le-a făcut până în acest moment de la începerea conflictului din Ucraina. Am reuşit să discutăm cu toate instituţiile implicate şi în felul acesta suma totală este de aproximativ 51 de milioane de lei şi am discutat cu toate ministerele de linie, astfel încât săptămâna viitoare să putem să înaintăm documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor”, a declarat Nicolae Ciucă sâmbătă, la finalul întâlnirii Task Force şi al şedinţei de Guvern. 
Potrivit acestuia, în şedinţa de Guvern de sâmbătă dimineaţă au fost stabilite costurile pentru susţinerea cetăţenilor ucraineni. Astfel, pentru cei care vor fi cazaţi în spaţiile asigurate de instituţiile statului, costul va fi de 50 de lei/persoană, în timp ce pentru refugiaţii cazaţi în alte spaţii, contra cost, costul va fi de 100 de lei /persoană. 
„În total, suma pe care am evaluat-o la nivelul Guvernului şi care va fi pusă la dispoziţie din fondul de rezervă în primă fază este de aproximativ 208 milioane”, a precizat Ciucă. 
În cadrul task force a fost discutat modul în care autorităţile din România şi coordonează activităţile cu cele din Republica Moldova pentru crearea unui culoar verde până la graniţa cu România, pentru facilitarea tranzitului cetăţenilor ucraineni prin Republica Moldova, România punând la dispoziţie mijloace de transport autorităţilor moldovene şi personal suplimentar la graniţa cu această ţară, pentru a accelera procedurile din vamă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.