Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat luni, despre propunerile PSD privind o schimbare a impozitării, aşa cum propune PSD, că PNL a susţinut şi continuă să susţină relevanţa cotei unice şi că trebuie să recunoaştem că în România taxarea pe muncă este foarte mare, iar atunci când vor avea elementele de echilibru între taxa pe muncă şi măsurile fiscale vor putea să le analizeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Discuţiile acestea legate de impozitare au avut loc şi anul trecut, atunci când am decis pe prevederile din Codul Fiscal, care se aplică şi în anul 2023. Să discutăm acum despre toate aceste măsuri poate fi un subiect de analiză politică, să venim să ne discutăm în spaţiul public, când nici măcar nu au început să producă efecte măsurile deja implementate prin noul Cod fiscal mi se pare un pic riscant, ţinând cont de situaţia şi de contextul economic în care ne găsim”, a spus preşedintele PNL.

Premierul a arătat că ”PNL a susţinut şi continuă să susţină relevanţa cotei unice”.

”Chiar am discutat relevanţa acestui aspect astăzi, cu specialiştii din cadrul PNL şi a reieşit foarte clar că în acest moment, sigur, ţinem cont că lumea se schimbă, este o dinamică, sunt o serie întreagă de nevoi şi de decizii pe care trebuie să le adaptăm la toate aceste schimbări, dar cota unică încă are spaţiu de aplicabilitate ţinând cont că există încă mari diferenţe între veniturile care sunt încasate de cetăţenii din România şi cei din ţările unde cu adevărat funcţionează cota de impozitare progresivă”, a arătat el.

”Este nevoie ca în acest moment să asigurăm finalitatea unei măsuri care a fost luată şi pregătirea setului de măsuri pe care putem să mergem din punct de vedere financiar, atât pentru pregătirea mediului de afaceri cât şi pentru pregătirea celor care muncesc”, a mai spus Ciucă, arătând că ”trebuie să recunoaştem că în România, taxa pe muncă este foarte mare, printre cele mai mari din Europa”.

”Atunci când vom avea elementele de echilibru între taxa pe muncă şi măsurile fiscale vom putea să analizăm şi să discutăm pe deciziile pe care le vom lua în acest sens”, a precizat Ciucă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.