Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Slatina, că Pilonul II de pensii nu va fi modificat şi ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, inclusiv acea majorare a contribuţiei de la 1 ianuarie 2024. Despre majorările de salarii în educaţie, Ciucă a arătat că s-a convenit ca de la 1 ianuarie 2024 să se asigure diferenţa până la 50% din ceea ce se cuvenea pe noua grilă de salarizare. Ministerul educaţiei va primi un buget consistent, cu o mărire considerabilă, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă spun foarte clar şi fără echivoc, în momentul de faţă, pentru tot ceea ce înseamnă construcşţia bugetului, Pilonul II de pensii nu va fi modificat şi ceea ce a fost asumat prin PNRR se va pune în aplicare, inclusiv acea majorare a contribuţiei de la 1 ianuarie 2024”, a spus liderul PNL Nicolae Ciucă.

Despre majorarea salariilor profesorilor, Ciucă a precizat că a fost o discuţie şi un angajament pe care l-a luat încheierea grevei şi reluarea activităţii profesorilor.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Am stabilit ca, pentru perioada care mai rămăsese din momentul în care încheiam negocierile până la finalul anului să se mărească salariile cu aproximativ 30% ceea ce s-a şi întâmplat, urmând ca de la 1 ianuarie 2024, să se asigure diferenţa până la 50% din ceea ce se cuvenea pe noua grilă de salarizare”, a spus preşedintele PNL.

El a precizat că a înţeles că în urma ultimelor discuţii de la Guvern s-a convenit ca în momentul de faţă să se asigure acea creştere de 20% şi să ajungă la 50%, în condiţiile în care salariul debutantului să fie la nivelul salariului mediu pe economie.

”Aşa cum ştiu limitele de construcţie a bugetului, care sunt încă în analiză, Ministerul educaţiei va primi un buget consistent, cu o mărire considerabilă, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum în România”, a subliniat Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.