Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, duminică, la Ianca, în judeţul Brăila, acolo unde liberalii şi-au anunţat candidaţii la alegerile locale, că este important ca politicienii să stea de vorbă cu oamenii, să le explice ce s-a făcut bine în guvernarea liberală, dar şi ceea ce nu s-a făcut. ”Cine dă vina pe altcineva nu este om politic şi responsabil, nu îşi asumă. Dacă te duci în faţa oamenilor trebuie să îţi asumi toate chestiunile şi să le spui oamenilor: fraţilor, atât am putut, mai mult nu am reuşit, vedem ce putem face de aci înainte”, a precizat Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un candidat, pentru a fi ales, trebuie să fie şi serios, să fie truditor, să aibă spirit de sacrificiu (...), să fie dedicat oamenilor şi localităţii pe care o reprezintă. Primarul, gospodăria primarului sunt cartea de vizită a localităţii. Când spun gospodăria primarului nu mă refer la cea personală, mă refer la comună, la oraş, despre asta este vorba. (...) Oamenii merg la urne şi se întreabă pe cine să votez, mai ales că PNL resimte o erodare a ceea ce a însemnat asumarea guvernării de la finele anului 2019, până astăzi, cu perioade destul de complicate, unele la care nu s-ar fi gândit nimeni, cu probleme la care de multe ori am refuzat să ne gândim că ne-am putea confrunta cu ele, dar iacătă, viaţa ne duce acolo unde nu ne aşteptăm. Şi într-adevăr, PNL s-a aflat la guvernare în toată această perioadă, asumându-şi această responsabilitate cu toate riscurile. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vorbim cu oamenii, cu aceia care se duc să voteze, să le explicăm ce s-a întâmplat, ce am făcut bine şi ce nu am făcut bine sau ceea ce nu am terminat”, a declarat Nicolae Ciucă, duminică, la Ianca, în judeţul Brăila.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Ciucă s-a referit la nevoia de dialog între oamenii politici şi cetăţeni.
 
”Sincer, dacă stăm şi facem o analiză, ar trebui să ne gândim că avem şi determinare, fiindcă sunt lucruri pe  care le-am făcut, avem încredere, fiindcă iată, sunt exemple, toţi antevorbitorii mei au vorbit despre ceea ce înseamnă guvernările liberale. De ce întruna trebuie să privim doar către acea regiune a ţării unde de ani de zile, judeţele, municipiile, oraşele şi comunele sunt administrate de liberali şi se vede? De ce nu putem să avem acest dialog? Este nevoie ca acest dialog să se petreacă permanent între oamenii politici şi cetăţeni şi să existe acea onestitate în care să le spunem oamenilor franc, în faţă, despre ce este vorba. Oamenii înţeleg, să ştiţi”, a declarat Nicolae Ciucă.
 
Liderul liberal a spus că în această guvernare asumată sută la sută de PNL s-a reuşit asigurarea stabilităţii politice a ţării.
 
”Trebuie să ne facem timpul necesar pentru a explica oamenilor tot ceea ce s-a întâmplat bine în ţară, cu toate problemele care au fost, şi de pandemie, şi de criza energetică, şi de criza lanţurilor de aprovizionare, şi de inflaţie. Într-adevăr, pe această guvernare, fie că am avut guvernarea asumată sută la sută PNL, fie că am fost în alianţă fie cu unii, fie cu ceilalţi, dar am fost la guvernare, am avut prim-ministru şi am reuşit să ţinem ţara în echilibru, am reuşit să asigurăm stabilitatea politică a ţării pentru că fără stabilitate politică astăzi nu puteam să discutăm de nicun fel de realizare, de niciun fel de progres, de niciun fel de dezvoltare,de nciun fel de proiecte care s-au îndeplinit. La fel de bine trebuie să le spunem oamenilor ce nu am reuşit să facem, fără să dăm vina pe altcineva. Cine dă vina pe altcineva nu este om politic şi responsabil, nu îşi asumă. Dacă te duci în faţa oamenilor trebuie să îţi asumi toate chestiunile şi să le spui oamenilor: fraţilor, atât am putut, mai mult nu am reuşit, vedem ce putem face de aci înainte”, a precizat Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.