Primul ministru Nicolae Ciucă respinge cu fermitate ideea avansată de fostul premier Mihai Tudose conform căreia România ar trebui să uite de solidaritatea europeană în momentele de criză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, într-un interviu difuzat marţi seară de Antena 3, dacă România ar trebui să uite de solidaritatea europeană, primul ministru Nicolae Ciucă a răspuns: ”În niciun caz”.
 
”Mi se pare absolut nepotrivit să vorbim astăzi de a renunţa la solidaritate şi a căuta acel parcurs prin care să scape cine poate. Nu cred că este o soluţie, sunt sigur că nu este o soluţie”, a afirmat primul ministru. 
 
De asemenea, întrebat dacă România ar putea exporta în alte state europene energie din producţia proprie, şeful Executivului a răspuns că până în prezent România a şi importat, a şi exportat gaze. 
 
În ceea ce priveşte activitatea ministrului Energiei, Virgil Popescu, premierul a spus că nu a criticat activitatea vreunei persoane, indiferent dacă aceasta este sau nu membru al Guvernului.
 
”În postura de premier, atunci când va fi nevoie să iau decizii, voi lua decizii”, a adăugat Ciucă, în acest context. 
 
Mihai Tudose a fost întrebat, recent, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, cum vede ideea de solidaritate europeană.
 
“Uitaţi-o! În momente de criză, scapă cine poate. (…) V-am dat exemplu cu măscuţele, cu vaccinurile. Întâi eu cu ţara mea. Niciuna nu a zis am nevoie de zece pastile pentru zece bolnavi, am zece pastile şi îmi opresc eu cinci şi îşi dau şi ţie cinci. Întâi mi-am dat la ai mei şi după aia mai vedem. Dacă mai am două, îşi dau şi ţie una”, a afirmat Tudose.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.