Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul transmis vineri către Patriarhul Daniel, la 15 ani de la întronizare, că, sub păstorirea acestuia, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un model de generozitate şi solidaritate, un promotor şi păstrător al tradiţiilor şi identităţii spirituale, şi că patriarhul” a contribuit, decisiv, la transformarea Bisericii Ortodoxe Române într-o instituţie dinamică, deplin angajată în viaţa cetăţii, activă în plan spiritual, social-filantropic, educaţional şi cultural”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezentăm integral mesajul transmis de prim-ministrul Nicolae Ciucă Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la împlinirea a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române:
”Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel,
Cu ocazia aniversării a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, vă adresez cele mai calde urări de sănătate, pace, putere de muncă şi mulţi ani fericiţi!
În toată această perioadă de slujire patriarhală, aţi contribuit, decisiv, la transformarea Bisericii Ortodoxe Române într-o instituţie dinamică, deplin angajată în viaţa cetăţii, activă în plan spiritual, social-filantropic, educaţional şi cultural. Cu aceeaşi determinare şi energie, v-aţi dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat şi culte, care se fundamentează pe valori comune – dialog interreligios, bună cooperare, libertate religioasă, echilibru, respect faţă de drepturile fundamentale.
Grija pe care Preafericirea Voastră a arătat-o necontenit faţă de societatea românească nu s-a limitat la rugăciune, ci s-a extins în sfera practică prin suportul arătat de Biserica Ortodoxă Română faţă de semeni în perioada pandemiei şi faţă de cei nevoiţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului ilegal, neprovocat şi nejustificat al Federaţiei Ruse în Ucraina. Sub păstorirea Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un model de generozitate şi solidaritate, un promotor şi păstrător al tradiţiilor şi identităţii spirituale.
Cu deosebită preţuire, vă doresc să continuaţi misiunea pastorală, cu aceeaşi putere de până acum, în slujba românilor din ţară şi din diaspora.
Slujire rodnică, întru mulţi şi fericiţi ani!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.