Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că măsurile luate în coaliţie şi puse în execuţie de la masa Guvernului prin pachetul ”Sprijin pentru România”, au vizat susţinerea mediului de afaceri, el anunţând că vor continua să asigure cea mai mare sumă pentru investiţii şi prin bugetul pe anul 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a declarat în şedinţă că ”măsurile luate la nivel de coaliţie şi puse în execuţie de la masa Guvernului, prin pachetul ”Sprijin pentru România”, au fost măsuri care au vizat susţinerea mediului de afaceri”.

”În felul acesta, vom continua să asigurăm cea mai mare sumă pentru investiţii şi prin bugetul pe anul 2023. Ştiţi foarte bine că la începutul anului am anunţat că în anul 2022 am asigurat la investiţii cel mai mare procent din buget. Am continuat acest proiect al nostru şi pentru anul 2023, ca atare vom continua să sprijinim economia, vom continua să luăm măsuri astfel încât să nu se producă dezechilibre în ansamblul economic şi, desigur, să nu fim afectaţi de toate consecinţele crizei economice la nivel european şi la nivel global”, a arătat şeful Executivului.

Premierul a mai afirmat că, totodată, prin programul ”Sprijin pentru România”, Guvernul şi-a asumat să protejeze populaţia vulnerabilă.

”Au fost măsuri prin care am asigurat sumele necesare pentru persoanele defavorizate. Am luat decizia ca şi prin programul din anul 2023 să continuăm aceste măsuri şi, în felul acesta, să ne asigurăm că la nivelul Guvernului acoperim toate măsurile şi toate deciziile care pot să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile. Sigur, au fost o serie de măsuri care au vizat copiii şi tinerii cu posibilităţi modeste, au fost majorate bursele şi, desigur, au fost aprobate programe sociale care să acorde fiecărui copil şansa la educaţie şi la o viaţă mai bună. Totodată, am extins programul ”Masă caldă în şcoli” şi, desigur, au fost acordate tichetele pentru rechizite şi pentru îmbrăcăminte”, a spus Ciucă.

El a spus că sunt, de asemenea, măsuri care au vizat compensarea preţurilor la energie.

”Au fost o serie întreagă de decizii care în final s-au concretizat în decizia de a asigura un preţ reglementat pentru anul 2023 şi, din analiza noastră, şi, din analiza noastră, sperăm ca prin această predictibilitate să putem să asigurăm şi scăderea inflaţiei pentru anul 2023”, a mai declarat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.