Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat, întrebat despre o rotativă prezidenţială, că primul obiectiv este organizarea alegerilor europarlamentare, iar apoi se va stabili strategia pentru alegerile prezidenţiale, precizând că mai este foarte mult timp până la acestea. El a adăugat că astfel de funcţii nu se prestabilesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a fost întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, dacă este posibil scenariul unei rotative prezidenţiale, după reţeta rotativei guvernamentale.

“Eu am învăţat că este bine să ne îndeplinim obiectivele unul după altul şi este bine să avem o decizie şi un angajament pe primul obiectiv. Primul obiectiv este acela de a organiza şi desfăşura alegerile europarlamentare cu sau fără cuplarea celor locale. Până la alegerile prezidenţiale mai este foarte mult timp”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă va fi luată o decizie după alegerile europarlamentare, preşedintele PNL a răspuns: “Vom lua o decizie dacă va fi cazul să luăm o decizie. Pentru că ştiţi de ce? Cred că este bine să recunoaştem că o astfel de funcţie sau astfel de funcţii nu se prestabilesc. Este dreptul fiecărui cetăţean român, când vorbim de alegeri prezidenţiale şi alegeri locale, eu aici văd oportunitatea pentru cetăţean să aleagă omul. Să pună ştampila direct pe persoană. Cum mai poate omul să discute despre libertatea lui de a alege dacă noi vorbim despre cineva care deja a fost prestabilit? Este bine să facem lucrurile aşa cum suntem noi obişnuiţi, într-o rânduială normală şi după aceea vom lua şi astfel de decizii”.

Preşedintele a fost întrebat despre ideea vehiculată în spaţiul public privind o rotaţie inclusiv a viitorilor preşedinţi, cinci ani preşedinte liberal şi cinci ani preşedinte din partea PSD.

”În ce priveşte ce aţi numit rotaţia preşedinţilor, eu în continuare cred că poziţia de preşedinte nu se joacă la masa verde şi românii decid cine şi când va fi preşedintele României”, a răspuns preşedintele Iohannis.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este o idee foarte bună rocadă la alegerile prezidenţiale, după modelul aplicat la rotaţia premierilor, însă a atras atenţia că ea ar trebui să fie pe un mandat complet.

„O idee foarte bună. Dar să fie pe mandat complet. Totuşi, nu ne jucăm. Cred că e suficient, că am avut zece premieri în zece ani”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat cum vede ideea unei rocade la alegerile prezidenţiale, după modelul aplicat anul trecut în cazul rotaţiei premierilor, miercuri la Parlament.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.