Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că a stat de vorbă cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi cu eurodeputatul liberal Rareş Bogdan cu privire la disputa şi schimbul de replici pe care l-au avut în spaţiul public. Premierul a adăugat că a fost stabilit ca aceste lucruri să fie rezolvate intern, într-un Birou Politic Naţional al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat şi cu domnul Bogdan Aurescu şi cu domnul Rareş Bogdan. Fiecare au atribuţii foarte importante. Domnul Bogdan Aurescu în ansamblul problemelor care fac obiectul tuturor sarcinilor pe care le avem la nivelul Guvernului pentru diplomaţia românească şi domnul Rareş Bogdan e liderul grupului românesc în PPE. Şi partea aceasta de expunere în public am convenit cu toţii că o discutăm în Biroul Politic Naţional. Ca atare, tot ce avem de discutat se va rezolva în BPN al PNL”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat la Călăraşi, dacă are nemulţumiri vis a vis de ministrul Bogdan Aurescu şi ce opinie are despre disputa cu Rareş Bogdan.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan, care a afirmat că nu l-ar mai menţine în funcţie alături de alţi câţiva miniştri, inclusiv de la PSD. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.

„Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan declarase la Prima News, duminică seară, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.