Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, că se va discuta din nou despre certificatul verde profesional, existând varianta depunerii unui nou proiect, pe lângă cel aflat deja în Parlament, la iniţiativa ministrului Sănătăţii. Întrebat cu care dintre variante este de acord, Ciucă a afirmat: ”Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, despre certificatul verde profesional şi a afirmat: ”Au fost discuţii aseară. În momentul de faţă, este un proiect de lege în dezbatere la Camera Deputaţilor şi s-a luat în discuţie să se iniţieze un alt proiect la iniţiativa ministrului Sănătăţii (...) Din discuţiile avute cu domnul ministru al Sănătăţii, este vorba despre introducerea unor elemente de timp, care să fie stabilit în funcţie de indicatorii de incidenţă şi ar exista o claritate în aplicarea lui”.  

Întrebat dacă ar fi de acord ca certificatul verde să nu se aplice permanent, Ciucă a precizat: ”Asta am discutat şi am solicitat domnului ministru să avem partea acesta de aplicabilitate a lui dependentă de indicatorii de incidenţă”.  

Întrebat cu care dintre variante ar fi de acord, Ciucă a afirmat: ”Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”.  

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a declarat că nu a văzut şi nu ştie ce prevede noul proiect de lege pentru introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă care ar putea fi asumat de Guvern şi ulterior adoptat de Parlament. Liderul PNL a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost de acord să existe un nou proiect privind certificatul verde, însă în opinia sa depunerea unei noi propuneri legislative în Parlament va întârzia campania de vaccinare. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.