Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi stabilit TVA 5% de la 1 ianuarie, pe perioada iernii, pentru energia termică livrată populaţiei, şcolilor, spitalelor şi altor instituţii. De asemenea, o altă măsură pe care Guvernul o va lua este în privinţa programului Prima Casă, şi anume stabilirea unei cote reduse de TVA, de 5%, pentru o singură locuinţă, a cărei valoare se încadrează între 450.000 de lei şi 700.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi avem pe masa Guvernului OUG-ul privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli. Din discuţiile şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, fundamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici, care aparţin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susţinere”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de vineri Guvernul va stabili ca, de la 1 ianuarie 2022, să fie aplicată cotă a taxei TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

”Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea creşterii preţurilor”, a spus prim-ministrul.

Premierul a mai anunţat că, în prelungirea programului Prima Casă, Guvernul stabileşte o cotă redusă de TVA, de 5%, a unei singure locuinţe, a cărei valoare se încadrează între suma de 450.000 de lei şi 700.000 de lei. 

 


viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.