Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni în şedinţa PNL că este nevoie de un program naţional coerent care să revitalizeze industrii unde România are şi resurse, dar şi potenţial, potrivit unor surse din PNL. Liderul PNL a mai spus că a negociat în coaliţie un buget prin care să fie majorate salariile profesorilor, ale bugetarilor şi nu ale demnitarilor şi să crească şi pensiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat în şedinţa conducerii PNL că a văzut analizele de azi din The Economis şi sunt semnale că economiile se contractă.

”La noi, creşterea economică are contribuţii din construcţii, din IT, dar şi din agricultură, deşi iniţial părea că nu va fi un an tocmai bun pentru agricultură. Problema este la industrie. E nevoie să gândim un program naţional coerent care să revitalizeze industrii unde România are şi resurse, dar şi potenţial. Vrea PNL să îşi asume un proiect pe reindustrializarea ţării? Haideţi să îl facem!”, a spus liderul PNL.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş a arătat la rândul lui că în 2022 aveam 4 miliarde lei cu bunuri şi servicii, iar acum avem 1,2 miliarde. Nicolae Ciucă a apreciat că ”este un mesaj foarte bun pentru echilibrarea bugetului, şi că reprezintă o sumă consistentă ca economie în privinţa cheltuielilor”.

Liderul PNL a mai spus în şedinţa liberalilor că a negociat în coaliţie un buget prin care să fie majorate salariile profesorilor, ale bugetarilor şi nu ale demnitarilor şi să crească şi pensiile.

”Va fi un an în care creştem masiv investiţiile, astfel încât să continuăm lucrările pe şantiere, un an în care vom putea să creştem consistent şi numărul consulatelor şi vom putea să asigurăm în mare măsură cheltuielile legate de spitale. De asemenea, nu vor fi taxe noi şi nu se ca atinge nimeni de Pilonul II”, a dat asigurări Ciucă.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat despre calendar că bugetul va fi adoptat în această săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.