Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la vizita în Fermei de pui de la Mireşu Mare, din judeţul Maramureş, că „în România se dezvoltă tot mai multe investiţii în sectorul agro-alimentar, cele mai multe cu capital autohton, iar acest lucru ne dă încredere că economia evoluează în direcţia bună”. El a adăugat că această fermă zootehnică din Maramureş este „o afacere de familie cu aproape 20 de ani de activitate, peste 700 de angajaţi, ajunsă la o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de euro şi profit de 3 milioane euro”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În România se dezvoltă tot mai multe investiţii în sectorul agro-alimentar, cele mai multe cu capital autohton, iar acest lucru ne dă încredere că economia evoluează în direcţia bună şi că măsurile pe care le-am luat la nivel guvernamental dau rezultate. Sunt investiţii începute de la zero, cum este ferma Zootehnică Mireşu Mare, din Maramureş, o afacere de familie cu aproape 20 de ani de activitate, peste 700 de angajaţi, ajunsă la o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de euro şi profit de 3 milioane euro. Rolul economic al investiţiei este dublat de cel social, având în vedere că este o sursă importantă care furnizează produse proaspete şi de bună calitate pentru populaţie. Planurile de dezvoltare ale acestei investiţii şi proiectele orientate către folosirea surselor alternative de energie, precum panouri fotovoltaice, şi utilizarea energiei verzi, dovedesc potenţialul industriei agroalimentare româneşti şi puterea de adaptare spre creşterea competitivităţii”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unui postări de joi pe pagina de Facebook a Guvernului.

Şeful Executivului a amintit că Guvernul a susţinut programe de dezvoltare a capacităţii de producţie şi procesare şi a alocat sume consistente pentru a sprijini fermierii.

„Acest lucru este cu atât mai îmbucurător cu cât traversam o perioadă complicată pentru agricultură, marcată de creşterea preţurilor la energie şi gazele naturale, de secetă şi de efectele războiului din Ucraina. Pentru a prelua din această presiune, la nivelul Guvernului am susţinut programe de dezvoltare a capacităţii de producţie şi procesare şi am alocat sume consistente pentru a sprijini fermierii să facă faţă dificultăţilor cu care se confruntă. În acest an, peste 185 milioane euro au fost destinate programului de acordare a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic. Suplimentar, fermierii beneficiază şi de ajutor de stat, prin subprogramele Rural Invest şi Agro IMM Invest”, a completat Ciucă.

Premierul a menţionat că este în derulare „o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovine, suine şi avicol, în valoarea totală de 453 milioane lei”.

„Sunt măsuri menite să susţină agricultura românească, să aducă plus-valoare economiei şi să contribuie la reducerea dependenţei de importuri”, a conchis prim-ministrul.

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, joi, Ferma Zootehnică – Ferma de pui Mireşu Mare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.